Skole får million i tidlig julegave

Skole får million i tidlig julegave
Skoleleder Kira Lintrup Jensen fortæller, at corona lærte Friskolen Østerlars at bruge naturens rum for fællesskaber. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 20. DEC 2022 • 07:23
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
20. DEC 2022 • 07:23

Skoler i Østerlars, Rønne og Pedersker får penge fra Nordea-fonden til mere udeliv i SFO og klub.


Tre skoler her på øen får en tidlig julegave fra Nordea-fonden. Friskolen Østerlars, Åvangsskolen og Sydbornholms Privatskole får tilsammen omkring to millioner kroner til bedre udeliv for børnene i skolernes SFO'er og klubber. Det fortæller fonden i en pressemeddelelse.

Gaveregnen er størst i Østerlars, hvor friskolen modtager en million kroner til blandt andet overdækket bålhytte, nyttehave og udeværksted.

– En af de gode ting ved coronaen var, at lærerne for alvor fik øjnene op for det store lokale med rum for fællesskaber og højt til loftet, som naturen er, siger skoleleder Kira Lintrup Jensen i pressemeddelelsen.

Tanken er, at de nye faciliteter skal danne ramme om fælles madlavning og spisning, og de er et resultat af visionsmøder med skolens elever.

Åvangsskolen i Rønne og Sydbornholms Privatskole i Pedersker har tilsammen fået støtte til at forbedre udearealerne med lige knapt en million kroner.

På landsplan har i alt 74 projekter fået besked om, at de modtager mindst 100.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens pulje "Mere udeliv i SFO og klub". Oprindeligt havde Nordea-fonden afsat 25 millioner kroner til fordeling, men helt ekstraordinært besluttede fonden at hæve det samlede støttebeløb til i alt 31,8 millioner kroner på grund af antallet af meget kvalificerede ansøgninger.

 


Projekterne

Friskolen Østerlars 1.000.000

Etablering af en bålhytte, legeplads, nyttehave og snedker- og værested.

 

Sydbornholms Privatskole 748.552

Etablering af naturlegeplads, bålhytte og væksthus, opkvalificere pædagoger samt indkøbe grej til aktiviteter på hjul.

 

Åvangsskolen, Rønne 215.000

Etablering af udelæringsrum, bålsted, bord-bænkesæt, højbede og en skolehave ved Åvangsskolens SFO, Åstedet.