Lokalforening får ny ledelse

NYHED | 27. NOV 2023 • 19:00
NYHED
27. NOV 2023 • 19:00

Efter et år uden forperson, har den lokale naturfredningsforeningen nu konstitueret sig med en forkvinde og en næstformand. Der skal engageres flere lokale medlemmer, lyder en af visionerne for den nye forkvinde.

Danmarks Naturfredningsforening Bornholm har fået ny forkvinde.

Det skriver naturfredningsforeningen i en pressemeddelelse, efter at bestyrelsen for det kommende år blev sammensat på foreningens årsmøde den 16. november.

Og det bliver Helle Bay Eriksen, der i det kommende år skal stå i spidsen for DN Bornholm.

– Min vision for DN Bornholm er blandt andet, at vi kan engagere flere lokale medlemmer i det meget vigtige arbejde for vores pressede natur – til lands og til vands. Jeg har gennem det seneste år i bestyrelsen som suppleant set, hvordan lokalafdelingen er i dialog med og samarbejder med en bred vifte af lokale organisationer og interessenter, og det arbejde, synes jeg i høj grad, er vigtigt og skal videreføres, siger Helle Bay Eriksen i meddelelsen til pressen.

Har kørt uden formel ledelse

DN Bornholm har været gennem et år, hvor man ikke har kunnet stille med en forperson.

Siden Anna Sofie Poulsen i slutningen af 2022 trak sig, er der nemlig ikke trådt en afløser ind. Og selvom arbejdet er blevet løftet som et kollektiv med en række tovholdere, der har taget ansvar for konkrete indsatser og områder, er erkendelsen også, at det er ønskværdigt at have en formel ledelse.

I det kommende år fortsætter DN Bornholm arbejdet for naturen som et fællesskab, selvom foreningen nu har konstitueret sig med en forkvinde og en næstformand. Den nye konstituering skal blandt andet gøre foreningen mere tilgængelig for pressen og andre interessenter, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Udover den nye forkvinde blev Christian Prip valgt som næstformand, mens Christina Thurmann er valgt til sekretariatet.

– Vi er en bestyrelse, der er bredt og stærkt funderet med både stor erfaring og ny energi samt ikke mindst høj faglighed. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet sammen med mine kollegaer i bestyrelsen og forhåbentlig også flere frivillige medlemmer, lyder det fra Helle Bay Eriksen.

Hun har tidligere været omtalt i Tidende, da Helle Bay Eriksen, sammen med manden Claus, ejer Sjælegaard i Olsker, hvor de har valgt at lægge stor fokus på bæredygtighed og biodiversitet. Derudover har hun en baggrund som leder og iværksætter indenfor markedsføring og kommunikation.

Den samlede bestyrelse i DN Bornholm består af ni medlemmer samt to suppleanter. Til december afholder foreningen et bestyrelsesmøde med hensigten om at lave et arbejdsprogram for det kommende år og dannelse af arbejdsgrupper.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning