Vicedirektøren med ansvar for energiøer vil ikke komme med et bud på, hvilken størrelse møller, der er størst sandsynlighed for, at man vil se i horisonten fra 2030.
– Vi har den vurdering lige nu, at vi har lagt 15 megawatt til grund. Det vil sige cirka 130 møller til 2 gigawatt, og 200 møller for at nå op på tre gigawatt. Men i udbudsprocessen vil vi lade det være op til dem, der byder. Hvis de vil lave 20 megawatt i stedet for 15 megawatt, så lad os da få det ind. Men det er for præmaturt for os at sige, om det præcis bliver 250, 270 eller 300 meter, siger Mogens Hagelskær.
Hos Borgerforeningen Energiø Bornholm mener Lise Dandanell, at Energinet og Energistyrelsen vil møde mindre lokal skepsis, hvis de får lavet nogle visualiseringer og generelt sørger for at besvare bornholmernes spørgsmål.
– Rigtig mange borgere er nervøse for, hvor berørte de bliver af projektet. Jeg tror, at netop mere oplysning og inddragelse kunne skabe en bedre stemning, så det ikke bliver sådan, at "de er dem, og vi er os", siger Lise Dandanell.
Borgerforeningen, der på to uger er nået op på cirka 40 medlemmer, er fortsat i gang med at organisere sig. Ønsker man at deltage eller melde sig ind, kan foreningen kontaktes på lise.dandanell@gmail.com.