Det nære trækker mest ved energimessen i Aakirkeby

Det nære trækker mest ved energimessen i Aakirkeby
Patricia Jørgensen (til venstre) og Elona Kofod fra Byg svarer på spørgsmål om at energirenovere boligen ved Beof's energimesse lørdag i Aakirkeby-Hallerne. Foto: Jakob Marschner
7. MAJ 2022 • 13:29
Jakob Marschner
Journalist

Den ene hal i Aakirkeby-Hallerne oplever lørdag pænt med besøgende til Beof's energimesse, der gik i gang klokken 10 og varer til klokken 16.

De nære ting fylder mest hos de besøgende. De mange praktiske spørgsmål, der knytter sig til, hvordan man bedst kan gøre sit hus mere energieffektivt. 

– Vi har haft pænt med besøgende. Vi har haft flest, der har spurgt til prisen på varmepumper. Nogle har også haft spørgsmål om byggetilladelser. Der er også en del, der spørger generelt til energirenovering, fortæller Elona Kofod, faglig koordinator i Byg.

– Folk er meget målrettede. Det er som om, at en del har planlagt besøg på flere stande på forhånd, fortæller Patricia Jørgensen, også fra Byg.

Mange lægger også vejen forbi Energiø Bornholms stand på messen.

Knapt så travlt er der hos Nationalt Center for Grøn Energi, der bliver etableret i det tidligere elværk i Rønne. Centret bliver nationalt videnscenter om grøn energi, teknologi og bæredygtighed og vil gøre Bornholm til knudepunkt at udvikle nye grønne løsninger.

– Det har været ret tyndt med besøgende. Jeg tror, at det er fordi det kan være svært at rumme hele det store billede, som centret indgår i. Det er mere konkret med energiøen og med, hvordan man kan energirenovere sit hus, siger Caroline Meyer White, regionskommunens projektleder på Nationalt Center for Grøn Energi.

– Men det er fint, at vi er her. Centret begynder at komme ind på nethinden hos folk, siger hun.