Bornholm topper listen over anmeldte stormskader i regionen

Bornholm topper listen over anmeldte stormskader i regionen
Stormflod i Gudhjem i 2023. Foto: Henrik Nielsen
NYHED | 3. OKT 2024 • 13:20
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
3. OKT 2024 • 13:20

Bornholm tager ærgerlig førsteplads i regionen.

Bornholm er den kommune i Region Hovedstaden, hvor der blev anmeldt flest stormskader til forsikringsselskaberne i 2023. I hvert fald, når man måler det i antal skader pr 1000 indbyggere.

Det viser en ny opgørelse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

På Bornholm blev der i alt anmeldt 17 stormskader pr 1000 indbyggere, og det er næsten tre gange så mange skader, som der blev anmeldt i regionen som helhed - nemlig seks skader pr 1000 indbyggere.

På anden- og tredjepladsen ligger kystkommunerne Dragør og Gentofte med henholdsvis 15 og 14 anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, mens København og Albertslund ligger lunt i bunden med hver tre anmeldte skader pr 1000 indbyggere.

– Danskerne ser ind i en fremtid med vildere vejr. Det gælder også stormene, der bliver kraftigere. Nu er vi på vej ind i efterårssæsonen, der traditionelt giver både storm og regn, så det gælder om at forberede sig, siger Anne Garde Slothuus, forsikringsekspert hos Forsikringsoplysningen, som er en dansk informationstjeneste om forsikringsforhold, som er drevet af brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Region Hovedstaden ligger med seks anmeldte stormskader pr 1000 indbyggere, eller i alt 11.400 skader, i bunden af regionernes top fem over anmeldte stormskader. Nordjylland tager den kedelige førsteplads med 12 anmeldte skader pr 1000 indbyggere.

Og her på kanten af efteråret kommer Forsikringsoplysningen nu med gode råd til, hvordan man som boligejer skal sikre sig mod stormen.

– Som udgangspunkt dækker dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude – men det allerbedste er jo, hvis skaden slet ikke sker. Derfor anbefaler vi at forebygge i god tid, inden stormene rammer her til efteråret, siger Anne Garde Slothuus.

I alt blev der anmeldt 53.399 stormskader i 2023.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT