Ret tæt på depotet i Nexø Lystskov ligger et naturbeskyttet vandhul og et vandløb.
I udarbejdelsen af miljøgodkendelserne er der lagt vægt på, at eventuel afvanding fra depotet ikke strømmer mod de tilstødende sø- og moseområder og vandløb.
"Ved etablering af afskærende grøfter nord/nordøst langs arealets kant og en tilstræbt terrænhældning ind mod projektområdets centrale del, sikres det, at overfladevand fra arealet forbliver i området og ikke strømmer ud i de tilstødende sø- og moseområder og vandløb, som herved vurderes ikke at blive påvirket af projektet", står der i Miljøgodkendelse af genanvendelsesprojekt af lettere forurenet jord i Nexø Lystskov.
– Vi har forsøgt med de vilkår, vi har stillet, at beskytte vandløbet og vandhullet. Man forsøger at bygge et terræn, hvor afstrømningen løber væk fra vandløbet og vandhullet. Det er beskrevet i godkendelsen, hvilke områder de skal starte med at placere jord i, og hvordan de skal gøre det. Det er forholdsvis detaljeret, netop fordi der ikke skal være tvivl om, hvordan det skal bygges op og sikres, siger Mikkel Engset Høst.
I forhold til forurenet jord er situationen i Nexø den, at depotet ligger, hvor der fra 1960'erne og frem til 1990 lå en kommunal losseplads. Siden har det været anvendt som oplagsplads for tang fra strandrensning, kompost, grønt affald og belægningssten med mere. Arealet er derfor i forvejen præget af deponier af forskellig slags. I det lys vurderer kommunen ikke, at jorddepotet vil forringe levevilkårene for plante- og dyrelivet, fremgår det af miljøgodkendelsen.