Vævere udstiller i mølle

Vævere udstiller i mølle
Arkivfoto: Allan Rieck
NOTITS | 2. AUG 2022 • 18:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
2. AUG 2022 • 18:00

10 vævere, spindere og filtere deltager i årets væveudstilling i Pedersker Kirkemølle 7.-27. august.

– Udstillingen viser alsidigheden inden for væv og garn på Bornholm. De udstillede ting er af meget høj kvalitet, og flere af udstillerne har udstillet på gallerier, på Gudhjem Museum og på Bornholms censurerede forårsudstilling, oplyser Jytte Storm fra Vævekredsen på Bornholm i en pressemeddelelse.

Vævekredsens udstilling har en lang historie, idet den begyndte som et julemarked i 1986. Få år senere blev det til det augustmarked, som det er i dag. Pedersker Kirkemølle har i de seneste seks år været ramme om udstillingen.

– Der vises billedvæv, skaftevæv, håndspundne og håndfarvede garner, strik og filt. Der er blandt andet billeder, figurer i filt, tæpper, duge, viskestykker, lækker beklædning både til børn og voksne. Der er brugt uld, mohair, bomuld og hør til fremstilling af de smukke ting, oplyser Jytte Storm.

Lokalforeningens fortjeneste

Pedersker Kirkemølle er en tårnmølle i Pedersker på Bornholm. Den er opført i 1861 og arbejdede indtil 1969.

Det er Pedersker Lokalforenings fortjeneste, at møllen i dag står som et vartegn for Pedersker. Lokalforeningen købte den forfaldne mølle i 1982, renoverede den og har siden stået for vedligeholdelsen.