Det betyder, at Tidende de næste mange lørdage vil udkomme med Sune Rasborgs bud på en bornholmsk klassiker – med inspiration hentet fra alle de bornholmere, der har lyst til at bidrage med opskrifter, viden og kreativitet. Og sidst på året samles det hele i en ny bog.
– Den forrige bog hed 'Bornholmernes mad', og er vel den seneste rigtige udgivelse om den klassiske madkultur, siger Sune Rasborg med henvisning til Ann Vibeke Knudsens bog, som Bornholms Museum udgav i 1991.
– Nu er der brug for en opdateret version, og den skal vi i gang med, siger kokken.
Han blev nærmest væltet bagover af interessen i det omtalte facebookopslag, men kigger man de mange kommentarer lidt efter i sømmene, så går rigtig mange forslag til klassiske bornholmske retter igen – mange gange. Lidt hurtig hovedregning afslører, at der er små 50 lørdage til, at året er ved at være gået, og bogen skal i trykken, så: Kan man overhovedet finde 50 klassiske bornholmske retter?
– Næppe, mener Sune Rasborg.