Teatret har gennem de seneste fire år i lighed med nogle andre egnsteatre fået et særligt udviklingstilskud, men det står også til at ophøre nu, fortæller teaterlederen.
– Vi har forsøgt at få en dialog med ministeren i anledning af, at det udløber og for at se, om man eventuelt kunne gøre noget andet. Der er ikke sket noget i forhold til finanslovsudspillet, men vi har fået et svar fra ministeren, der siger tak henvendelsen, og at han vil prøve at kigge mere samlet på scenekunstområdet. Men ikke noget om, hvornår det bliver, og det er faktisk dér, vi hænger lige nu, siger han.
200 mi. kr.
– Så man kan sige, at det overrasker mig ikke, at det ikke er en del af Finansloven. Og når der så ikke er en større forhandlingsramme end den, der er lagt op til, så anser jeg chancen for, at man kan få det møvet ind i Finansloven for at være for ret lille.
Regeringen har således afsat en såkaldt forhandlingsreserve på 200 millioner kroner, som sædvanligvis går til at finansiere ønsker fra de andre partier, som gerne vil være med i aftalen, men denne puljen er langt mindre end de foregående år.