Store navne og nye teknikker på årets strikkefestival

Store navne og nye teknikker på årets strikkefestival
Mette Henius fra Henius Knitwear har sammensat dette års festivalprogram i samarbejde med Team Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | KULTUR | Lørdag 20. august 2022 • 13:09
NOTITS | KULTUR | Lørdag 20. august 2022 • 13:09

Der er i alt 34 workshops at vælge imellem.

 

Kan du kende forskel på ret og vrang? Har du to pinde og noget dejligt garn, men mangler ideer til nye mønstre og farver?

Så skal du sætte kryds i kalenderen den 22.-25. september, for der kalder Team Bornholm igen til strikkemesse i Allinge.

Der er lagt op til en større festival end normalt, og det skyldes ifølge Mette Henius, at arrangørerne af Fanø Strikkefestival sidste år meldte ud, at man ville stoppe.

Strikkefestivalen på Fanø har i mange år været strikkesamfundets ubetinget største trækplaster, og Mette Henius, der står bag Strik Bornholms workshopprogram, tænkte, at lukningen ville give luft til at udvide programmet på Bonrholm.

– Vi har jo både logistikken og pladsen, så vi tænkte, at det kunne være spændende at se, hvor mange der kommer, siger Mette Henius, der til daglig driver strikkebutikken Henius Knitwear i Rønne.

Kimmie Munkholm laver workshop

Mette Henius deltager selv med en workshop om strik med perler og feminine kanter, som allerede er udsolgt. Men der er over 30 andre workshops at vælge imellem, samt modeopvisning og en konkurrence om at designe Danmarks flotteste pulsvarmer.

Der er desuden mange store navne på plakaten til årets strikkestival, som foregår i Bornholms Kultur- og Idrætscenter, og Mette Henius er specielt stolt over, at det er lykkedes for hende at lokke Kimmie Munkholm til Allinge.

– Hun blev kendt under corona for sine video-guides, hvor hun underviser i strikketeknikker for både begyndere og øvede. Strikkefestivalen på Bornholm er første gang hun optræder live, siger Mette Henius.

Ny bornholmsk bog om hækling

Derudover fremhæver hun to lokale strikkere, som begge optræder med workshops på festivallen, nemlig Charlotte Kofoed Westh og Mo Lehn.

Charlotte Kofoed Westh har tiltrukket opmærksomhed for sin nye bog 'Nordisk Babyhækling', hvor hun introducerer en ny hækleteknik, som får det færdige arbejde til at fremstå mere blødt og fleksibelt, og Mo Lehn vil undervise i hvordan man anvender væveteknik og rya-dekoration i sit strik.

Der er i alt 34 workshops at vælge imellem på årets strikkefestival, og torsdag og fredag aften er der strikkecafé på Storløkke Feriepark.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT