Spil Dansk Ugen vender tilbage til Bornholm

Spil Dansk Ugen vender tilbage til Bornholm
Clara Sofie er en af de kunstnere, der giver koncert på Bornholm i Spil Dansk Ugen. Det gør hun på Svanekegården. Pressefoto
NOTITS | 3. OKT 2024 • 18:29
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
3. OKT 2024 • 18:29

Koncerter, fællessang, inspirerende talks, sangskriverworkshops, børnekoncerter og bornholmske viser. Det er bare nogle af de mange musikalske oplevelser, man kan se frem til i uge 44, hvor Bornholms Regionskommune er officiel Spil Dansk Kommune.

Spil Dansk Ugen er en årlig tilbagevendende fejring af dansk musik, der udspiller sig på tværs af hele landet. Bornholm har ikke været med i Spil Dansk Ugen siden 2018, og derfor er det en glædelig nyhed, at den musikalske fejring igen vender tilbage, mener Michael Charles Gaunt, der er leder af Bornholms Kulturskole og tovholder på den bornholmske udgave af Spil Dansk Ugen.

– Spil Dansk Ugen er en fantastisk lejlighed til at sætte spot på den rige danske sangskat, som binder os sammen som nation og folk. Ambitionen har været at sammensætte et alsidigt program, der både præsenterer interessante kunstnere ovrefra men også aktiverer det lokale musikliv og skaber grobund for nogle inspirerende musikalske oplevelser for både børn, unge og voksne, siger han.

På Bornholm skydes Spil Dansk Ugen officielt i gang allerede fredag den 25. oktober, når “Sangskatten med Nikolaj Muldkjær” inviterer til fællessang og levende formidling af nyt og gammelt fra Højskolesangbogen på Svanekegården.

I løbet af ugen kan man blandt andet opleve intimkoncert og talk med sanger, sangskriver og hitmager Clara Sofie på Svanekegården. På Kulturskolen spiller musikskolens elever en særlig Spil Dansk-koncert med fokus på det danske repertoire, mens eleverne på Søndermarkskolen kaster sig ud i daglig fællessang. På Campus Bornholm får gymnasiets musiklinje besøg af en professionel sangskriver, der vil afholde workshop for eleverne.

Spil Dansk Ugen er arrangeret af Bornholms Regionskommune i et samarbejde mellem Bornholms Kulturskole, Bornholms Biblioteker, Musikhuzet, Svanekegården, Søndermarkskolen og Campus Bornholm.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT