Sonja modtog frivillighedsprisen

Sonja modtog frivillighedsprisen
Sonja Hjort modtog fredag kommunens frivillighedspris. Foto: Holger Larsen
NYHED | 29. SEP 2023 • 16:34
Holger Larsen
Journalist
NYHED
29. SEP 2023 • 16:34

Sonja Hjort, butiksleder i Røde Kors Genbrugsbutik i Rønne, har fredag eftermiddag modtaget Bornholms Regionskommunes Frivillighedspris.

Prisen blev overrakt af social- og sundhedsudvalgets næstformand, Bjarne Hartung Kirkegaard, under Frivillig Fredag i Musikhuzet i Rønne.

Ni kandidater var af borgere og foreninger indstillet til prisen.

Bjarne Hartung Kirkegaard lagde i sin tale vægt på, at Sonja Hjort var indstillet af en stor gruppe frivillige, blandt andre formanden for Røde Kors Bornholm, Andreas Ipsen, som i sin indstilling blandt andet skriver:

"Hun er en vellidt leder i genbrugsbutikken og ikke mindst takket være hendes indsats har butikken haft en stigende omsætning de sidste år, og kan dermed hvert år bidrage med et anseeligt beløb til udsatte mennesker i ind- og udland. Herudover formår hun at skabe et godt og givende socialt fællesskab og et godt sammenhold blandt de frivillige".

Sonja Hjort, der er 78 år, har været butiksleder i 18 år. Det indebærer blandt andet, at hun laver regnskab og står for vagtplanerne for de cirka 18 frivillige, der passer butikken på skift. Det bliver til mange timers frivilligt arbejde om ugen.

Ungerådet fik halvdelen

Frivillighedsprisen er på 20.000 kroner, men her er det princippet, at prisvinderen skal give halvdelen af prisen videre til en anden forening eller ildsjæl blandt de indstillede kandidater.

Her valgte Sonja Hjort, at Bornholms Ungeråd skulle have halvdelen af prisen.

Sonja Hjort valgte at dele frivillighedsprisen med Bornholms Ungeråd. Foto: Holger Larsen

Ungerådet var indstillet af Asta Elise Gade Kofod, der skriver:

"Ungerådet kæmper for at styrke trivslen og inddrage de unge i de emner, der berører dem og generelt skabe og bibeholde fællesskaber for de 4.500 unge på Bornholm. Det skal hyldes, at unge tager teten og blander sig i samfund, demokrati og politik".DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Mandagens anbefaling er nem. Efter kl. 06 er prisen stabil resten af dagen på omkring 2,50 kr./kWh alt inkl., hvis du altså lige springer kogespidsen (17-21) over. Læg mærke til, at kogespidsen langsomt nærmer sig 4,00 kr./kWh. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.15.

Bornholms energi og forsyning