Kun i aften: Tragisk opera – og et moderne take på højskolesangbogen
Lyra – højskoleduo med de to bornholmske musikere Johann Gustav og Nanna Schou i front. Eget foto

MUSIK | AAKIRKEBY
21. SEP 2021 • 13:39

Kun i aften: Tragisk opera – og et moderne take på højskolesangbogen

Forud for Bornholms Kulturuge 2021 varslede duoen Lyra, at de ville præsentere et nyt koncertkoncept, den såkaldte “fortællekoncert”. Det sker i aften på Bornholms Højskole.

Lyra består af de to bornholmske musikere Johann Gustav og Nanna Schou. Duoen præsenterer det folkekære repertoire fra højskolesangbogen i et nytænkt format.

"Højskolesangbogen er relevant, fordi den er en central del af skildringen af dansk kulturhistorie gennem tiden", siger duoen. Nogle af de mange guldkorn, der ligger gemt bag sangenes tekster, forfattere og samtid, vil de således dykke ned i og fortælle om.

Samme aften gentages sidste års bragende kulturugesucces i Aakirkeby: Opera i Aa Kirke.

I år gælder det Puccinis tragiske opera fra 1918, Angelica, om fyrstedatteren, der bliver sendt på kloster, da hun bliver gravid udenfor ægteskabet.

Bornholmer med i opera

Puccinis opera blev i 2017 nyfortolket af Ylva Kihlberg, der efter en lang karriere som prisvindende operasanger på Europas største scener, nu har slået sit navn fast som instruktør og producent. Hun står også bag forestillingen i Aa Kirke, der blev set af 100 mennesker mandag aften.

Udover de 12 sangere er der et lokalt navn på scenen. Ylva Kihlbergs mand, Morten Lassenius Kramp, er nemlig med i forestillingen. Han er uddannet på konservatoriet i København og synger i Det Kongelige Operakor, men optræder her som skuespiller. Han er søn af journalist Svend Kramp, der i mange år har været formand for Foreningen Bornholm.

Der stadig ledige pladser til aftenens forestilling, siger Ylva Kihlberg.

– Der er få billetter tilbage, men for hver halve time, der går, er der færre.

Begge forestillinger er for gæster med kulturugebadge.Flere nyheder