– Vi starter fredag med børne- og familieforestillingen "Den sandfærdige beretning om de 3 små grise", som er gratis, hvis man har kulturugearmbånd, og om aftenen kan publikum opleve Malmø Operaens "La Boheme" i en særlig turnéudgave med syv-otte sangere og orkester – noget, vi ellers sjældent ser på Rønne Theater, så det glæder vi os meget til. Om lørdagen spiller vi igen griseforestillingen nogle gange og dertil "Kaboom", som også er for familierne, og som handler om at destruere ting og at afsøge, hvad man egentlig kan og må – også på et teater. Hvad kan kunsten bruges til? Jeg synes, det er en bred palet, vi byder på.
Det handler om dansk teater, og I byder på svensk opera?
– Ja, egentlig ville vi have spillet vores egen udgave af Holbergs "Erasmus Montanus", "E-Rasmus", som vi også havde på programmet i marts, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Da så Malmø Operaen undtagelsesvist bød sig til, sagde jeg, at hvis de kunne komme nu på fredag, så ville jeg rydde det hele for dem.
Det er stærkt
Nu har vi alle adgang til levende billeder, nyheder og fiktion døgnet rundt, vi skal bare tage mobilen frem, så hvad er teatrets berettigelse i dag?
– Først og fremmest at opleve ting i fællesskab. Det, som jeg især synes er stærkt ved det, vi laver, er, at du går ind i dit lokale teater, hvilket vil sige, at en ret stor del af dem, du går ind og ser en forestilling sammen med, kender du mere eller mindre. Mange gange ser du også – i hvert fald hos os – en forestilling, som bliver lavet af de folk, som bor her. Så vi har et offentligt rum, hvor vi behandler fælles historier, problemer og fortællinger sammen. Det ved jeg ikke, om man kan få så mange andre steder.
Og Rønne Theater fylder netop 200 næste år, hvilken betydning mener du, det har for Bornholm at have sit eget teater?