I denne uges opskrift skal der bruges en masse bornholmsk sennep. Hvis du ikke lige orker at runke sådan en selv eller har lånt din kanonkugle ud til naboen, så køb noget sennep fra en af de bornholmske producenter.
Under coronakrisen var man nederst i instagramhirakiet, hvis man ikke æltede og bagte surdejsbrød i rigt mål. Helst af nogle lidt umulige gamle melsorter. Få er fortsat med det og dejligt for dem. Det må jo betyde, at de er gode til det, og hjemmelavet surdejsbrød smager jo guddommeligt. Hvis man ikke kan selv eller har en ven, der kan, så frygt ikke: Bagerne kan!
Skinken er nok et lidt vanvittigt projekt at begynde på selv, men her er der heldigvis også hjælp at hente hos de slagtere, der er tilbage på øen.
Vi skal også have noget grønt i. Jeg elsker ærteskud. De er så pæne og smager så friskt og lækkert. Kumlehøj laver mikrogrønt – også ærterskud. De kan købes rundt om på øen. Det fortryder man ikke.
Osten er frit valg. Det er ikke så ofte, at andelsmejeriet i Klemmensker har andet end blåskimmelost til salg på øen, men engang imellem, på markeder og i udvalgte butikker, kan man være heldig at finde en stykke ost, der ikke er blåt – og de er jo dygtige på det mejeri.