Grønbechs Gård skifter navn

NYHED | 27. MAR 2023 • 19:37
NYHED
27. MAR 2023 • 19:37

Tirsdag den 28. marts ankommer de nye skilte, og så bliver Grønbechs Gård til Bornholms Center for Kunsthåndværk. Sådan skriver centerleder Lene Havtorn Larsen i en pressemeddelelse til Bornholms Tidende.

– Det er et naturligt skridt. Der er sket meget, siden vi startede for mere end tyve år siden. Fra at være et lokalt galleri drevet af entusiastiske frivillige er centret vokset til at blive det sted, hvor kunsthåndværksentusiaster begynder deres tur gennem øens blomstrende kunsthåndværk. Det er det, som det nye navn skal understrege. Vi er Bornholm. Vi er centret. Vi er kunsthåndværk. Vi siger nu hvad vi er, og ikke helt så tydeligt hvor vi er.

– Vi beholder selvfølgelig navnet Grønbechs Gård på vores nye skilt. Det er jo på den gamle købmandsgård, vi hører til, forklarer centerlederen.

De seneste år har været gode for centret, som har haft en øget omsætning, og de penge gør en forskel for øens kunsthåndværkere. Det fortæller Henrik Karlsson, som er ansvarlig for butikken.

– Vi er en forening, målet er ikke penge, målet er at gøre alt, hvad vi kan for at få Bornholms kunsthåndværk til at blomstre. Men vi er selvfølgelig stolte, når vi hører fra kunsthåndværkere, hvor stor en forskel de ekstra penge gør for dem, siger han.

– Jeg håber, at vi med dette navneskifte kan tiltrække gæster, som ikke rigtig har forstået, hvad Grønbechs Gård er, og så kan vi sende dem videre til kunsthåndværkerne over hele øen.

Når der åbnes for sæsonen er årets hovedattraktion Egeværk, kendt fra tv-programmet Danmarks næste klassiker, der afholder sin hidtil største udstilling med blandt andet en afsløring af et helt nyt værk, skriver de i pressemeddelelsen.

Bornholms Center for Kunsthåndværk åbner lørdag den 1. april.