Fredagsbar for alle: Folkemødehuset vil i dialog

Fredagsbar for alle: Folkemødehuset vil i dialog
Dennis Nyman, ny teamleder for produktionsteamet i Folkemøde-sekretariatet. Foto: Anette Vestergaard
NYHED | ABONNENT | 23. FEB 2024 • 18:52
NYHED | ABONNENT
23. FEB 2024 • 18:52

Folkemødesekretariatet i Allinge har skiftet vintersamtaler og andre helårsaktiviteter ud med Åbent Hus hveranden fredag.

Der er dækket op i den hyggelige forstue i Folkemødehuset i Allinge fredag eftermiddag. Rummet fyldes langsomt op af folk, der er på vej hjem fra arbejde, eller som bare har lyst til at hænge ud sammen med nogle andre allingeboer en solrig fredag eftermiddag. For nu skal der skrues op for dialogen.

Dennis Nyman er produktionsleder på Folkemødet, og han vil gerne fortælle lidt om tankerne bag det nye arrangement i Folkemødehuset.

– Vi inviterer folk til Åbent Hus hver fredag i lige uger fra 15-16, og så kan folk komme og få en øl eller en kop kaffe, og høre hvad der sker, eller snakke med de ansatte i sekretariatet, hvis man har nogle gode idéer eller noget, man mener kunne gøres bedre, siger han.

Oktoberstormen tog en ordentlig bid af bolværket ind til havnen og parkeringspladsen på Kæmpestranden er stadig præget af stormflodens ødelæggelser. Men kommunen arbejder på højtryk for at blive klar til Folkemødet 2024, der afholdes fra 13.-15. juni. Programmet er klar midt i maj. Foto: Anette Vestergaard

Fredagsbarerne hveranden fredag erstatter tidligere års infomøde og udspringer af et ønske om mere dialog mellem Folkemødets arrangører og borgerne.

Både Allinge-borgere og bornholmere i al almindelighed er velkomne til fredagsbar i Folkemødehuset på Sverigesvej 1, og der blev taget imod initiativet, da den nye tradition havde premiere for 14 dage siden. Her mødte 40 mennesker ifølge Nyman op for at få en snak og hilse på de mange nye ansigter i sekretariatet.

Efter et par år med stor udskiftning er rollerne efterhånden fordelt i sekretariatet, fortæller Dennis Nyman. Der er nu sat navne på de vigtigste poster, og det ligger nu fast, at Louise Bjerregaard tager sig at program og presse, Lars Rømer er forretnings- og fundraisingansvarlig, Ida Flinch er administrations- og partneransvarlig, Reno Rasmussen er projektleder med ansvar for produktion og logistik, Erik Nielsen er udlejnings- og arealansvarlig, mens Joakim Hesse Lundström er partner- og arrangøransvarlig, Magda Rømer står for food & beverage, el og VVS og Fiona Ross er frivilligkoordinator.

Ældst i gårde er Mogens Stender Alstrup fra Bornholms Regionskommune. Han er Folkemødets sikkerhedschef og har været med fra starten i 2011.

Næste fredagsbar er den 8. marts fra 15-16. Folkemødet 2024 løber af stablen den 13.-15. juni.

Reno Rasmussen er ny projektleder på Folkemødet med ansvar for logistik og produktion. Han får en snak med Benedikte Gyes, der er præst i Aa Kirke og næstformand i skolebestyrelsen på Kongeskærskolen. Foto: Anette Vestergaard

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT