Festival fejrer 10 års jubilæum: Teatret rykker igen ud i gaderne
Duo Kaos. Pr-foto

GADETEATER | BORNHOLM | GRATIS
12. JUL 2021 • 15:47
Torben Østergaard Møller
Journalist

Festival fejrer 10 års jubilæum: Teatret rykker igen ud i gaderne

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival, BigF, præsenterer dans, gadeteater og ny cirkus for bornholmere og øens mange sommergæster. Alle forestillinger har gratis adgang og henvender sig til hele familien, oplyser en pressemeddelelse fra festivalen, som også oplyser, at forestillingerne for det meste foregår uden ord, så alle kan følge med uanset nationalitet.

Festivalen blev startet i 2011 af den internationale gadeteatergruppe Dansk Rakkerpak i samarbejde med Teaterforeningen Bornholm. I år kan BigF fejre sit 10 års jubilæum med et festfyrværkeri af forestillinger i Hasle, Rønne, Olsker og Gudhjem.

Festivalen skydes i gang med en Kabaret på Hasle Havn torsdag den 22. juli klokken 20. Her viser teatergrupperne et uddrag af deres forestillinger, så publikum kan se, hvad der venter af fantastiske teateroplevelser de kommende dage, hvor ni teatergrupper med kunstnere fra Italien, Norge, Spanien, Tyskland, Mexico, Makedonien og Danmark spiller i alt 25 forestillinger.

Bornholms Internationale Gadeteaterfestival 2021 er organiseret af Teaterforeningen Bornholm i samarbejde med gadeteaterfestivalen Passage i Helsingør, Undreværket, Hasle Byting samt Rønne Bibliotek. Festivalen bliver afholdt med mange menneskers store frivillige indsats og er støttet af flere fonde og sponsorer.

BigF: Den 22.-25. juli i Hasle, Rønne, Olsker og Gudhjem. Gratis adgang til alle forestillinger. Hjemmeside: bigf.dk. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Bornholms Regionskommune, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brand, Nordea-fonden, LEV m.fl.

 

 

Me Tarzan, you Jane. Pr-foto

De tre dage byder på følgende oplevelser:

• Marionetdukken Mr. Barti. Han kan spille, synge og danse og tryllebinder sit publikum, som han elsker at pjatte og flirte med.
• Vivaldis er en poetisk klovneforestilling om en restaurant, hvor personalet er venligt, men kontant med rutiner, der ikke uden videre kan brydes. De kloge narrer de mindre kloge, men hvem får lagkagen i hovedet til sidst?
• Duo Kaos skaber mellem hjul og akrobatik en historie om bevægelse, transformation og poesi.
• Sweet Home on Wheels viser et ældre ægtepars trange kår i en campingvogn, hvilket skaber absurde og komiske situationer som perler på en snor.
• Asterions Hus har gabt over Shakespeare og den største kærlighedshistorie nogensinde, "Romeo og Julie". Det er der kommet en rørende, tempofyldt og humoristisk forestilling ud af.
• Dansk Rakkerpak har taget livtag på en anden klassiker og skabt en sand junglekomedie, hvor publikum ikke snydes for replikken: "Me Tarzan, you Jane".
• Klovnen David Skunk er også en herlig linedanser, en morsom jonglør, et forbløffende en-mands orkester og så kan han tilmed trylle.
• Shoefood med Aslak Gärtner, opfører et show fuld af humor og tragedie i en emotionel forestilling, som kombinerer kinesisk pæl og ukonventionel dyretæmning.
• I Hang Loose præsenterer Melanie en hel dags rutine fra morgen til aften, imens hun konstant må holde balancen, altid i bevægelser på sin slappe line.

Det trykte program for kan hentes på turistbureauerne, biblioteker og enkelte cafeer og butikker på hele Bornholm.

 

Styregruppen i BigF, Bornholms Internationale Gadeteaterfestival: Sanne Prag, Lene Koefoed og Jette Glavind Pedersen. Pr-fotoRubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder