Et lille Robert-vuf fra hyænerne

Et lille Robert-vuf fra hyænerne
Daniel Mühlendorph og Robin Hounisen til Robert-uddeling i Tivoli Hotel & Congress Center i 2020. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
NOTITS | ABONNENT | 20. JUN 2022 • 18:52
NOTITS | ABONNENT
20. JUN 2022 • 18:52

Hyæne Film med de bornholmske rødder bliver nævnt blandt 10 kortfilm i Robert-ræset.

FilmAkademiet kickstarter Robert Prisen 2023 og afslører årets 10 shortlistede kortfilm i samarbejde med Odense International Film Festival, oplyser Danmarks Filmakademi i en pressemeddelelse.

De 10 kortfilm er med i opløbet om en nominering til Robert Prisen 2023 for Årets Kortfilm: Fiktion/Animation.

Det er ottende gang, FilmAkademiet samarbejder med OFF – Odense International Film Festival for at skabe størst mulig opmærksomhed om det høje faglige og kunstneriske niveau, der er i kortfilm-miljøet, og med offentliggørelsen af de 10 shortlistede film kickstarter FilmAkademiet Robert 2023, forklarer pressemeddelelsen, og oplyser videre, at fra den 1. august kan FilmAkademiets medlemmer stemme blandt de 10 shortlistede danske kortfilm, men hvem, der kommer til at vinde Robert Prisen, bliver først afsløret til prisuddelingen den 4. februar 2023.

Produktionsselskabet Hyæne Film, som bornholmske Daniel Mühlendorph er medejer af, og hvor ligeledes bornholmske Robin Hounisen arbejder som producer, har tidligere markeret sig stærkt i korttilmgenren og løb eksempelvis med en Robert-statuette for "Maja" i 2018.

Og også i år bliver Hyæne Film nævnt blandt de 10 shortlistede kortfilm, nemlig således:

"The Last Sacrament", Tall&Small og Hyæne Film, producere: Asta Stuhr og Julie Carla

Mortensen, instruktør: Jahfar Muataz, manus: Frederik Rye og Jahfar Muataz.

Vi hjælper

Daniel Mühlendorph forklarer dog, at der ikke som sådan er tale om en Hyæne Film-produktion.

– Filmen bliver produceret gennem Hyæne Film, men producerne er ikke fastansat hos os. Asta Stuhr og Julie Carla Mortensen går på den alternative filmskole Super16, og når de producerer noget, skal de gøre det gennem et eksisterende filmselskab, siger han.

– Og vi har stillet os til rådighed, fordi vi skal lave noget med instruktøren Jahfar Muataz, når han er færdiguddannet fra Super16. På den måde kan man sige, at kortfilmen ikke har helt vildt meget med Hyæne Film at gøre, men vi hjælper med at styre regnskaberne og forskellige andre ting.