Det er sundt at synge: Drop ind til sang i kirken
Kirkerummet i Aa Kirke har efter sigende den bedste akustik på Bornholm. Det viste sig at holde stik, da thatsYproductions opførte Puccini-operaen Angelica to gange i begyndelse af ugen. Den 2. oktober kan man bidrage med sin egen stemme, når Aa Kirke inviteter til fællessang hele dagen lang. Foto: Berit Hvassum

MUSIK | AAKIRKEBY
26. SEP 2021 • 18:13

Det er sundt at synge: Drop ind til sang i kirken

Ifølge en islandsk undersøgelse er fællessang er noget af det, der løfter et menneske allermest op.

Den påstand kan man efterprøve i Aakirkeby den første lørdag i oktober, for her har medarbejderne i Aa Kirke afsat hele dagen til sang i kirken.

Alle er velkomne og man starter klokken 9.30 med babysalmesang, anført af organist Jørn Andersen, præst Hardy Lund Olesen og kirkesanger Karin Bienz.

Klokken 11 kan man synge sammen med elevkoret fra Hans Rømer Skolen og efter frokostpausen bliver det rigtig dansk og folkeligt, når det lokale sangtalent Maria Holm Mortensen stemmer for med sange af Kim Larsen, Benny Andersen og Anne Linnet.

Dansktop og højskolesange

Efter kaffe- og kagepausen er det Højskolesangbogens klassikere om kærlighed og kildevand, der er i fokus, anført af Thorbjørn Jensen på klaver, Mathilde Kirknæs og Hardy Lund Olesen på vokal samt Anja Zdyb på cello.

Klokken 16.15 slutter Birgit Friis sig til selskabet og medvirker i anden del af højskolesangbogstemaet, som her drejer over på sensommersange og høstviser.

Klokken 17.30 – 19.15 er der fællesspisning i Kontakthuset, og her skal man tilmelde sig på www.aa-kirke.dk.

Sangdagen, der er arrangeret i samarbejde med Aaker og Pedersker Menighedsråd, afrundes med aftensang ved Maria Holm Mortensen, Jørn Andersen (klaver), Karin Bienz (fløjte) og sognepræst Birgit Friis.Flere nyheder