Hallegård har altid været et af de populære mål for gastroturister og har dermed været en af spydspidserne for at slå den bornholmske fødevarekultur fast i resten af verden.
Hallegård består af et slagteri med udsalg, en café og et slagtehus.
Jørgen har overdraget det meste til Michael, der driver det videre i næsten samme ånd, men Jørgen ejer stadig en del af slagtehuset, der desværre ikke er i drift i øjeblikket. Det er der flere grunde til.
Med havet på venstre side og velkendte huse fra min barndom på højre side, parkerer jeg bilen på skovgade. Med arme fulde af lamper, stativer og kamera, får jeg åbnet havelågen, og snart efter er jeg bænket i den hyggelige stue med brændeovnen, der knitrer og stråler behørig varme på min ryg. Med kaffen i hånden kigger jeg ud på sneen og havet. Jeg anerkender den flotte udsigt overfor Jørgen, der ligeledes drikker kaffe og stirrer ud af vinduet, mens han med et smil mumler noget med, hvor meget tid man kan få til at gå med at kigge ud på havet og farverne. Det kunne lyde som en gammel mand, der er fladet lidt af på den, men det er på INGEN måde det, der er tilfældet med Jørgen. Der er stadig idéer, der skal afprøves og holdninger, der bliver luftet!
Vi taler lidt om min idé med skinken, og hurtigt drejer samtalen sig om, at det er ærgerligt, at man skal købe en skinke, der ikke er fra Bornholm – altså det kan man sikkert godt, men så er den i hvert fald ikke fra friland eller økologisk, siger Jørgen og fortsætter med, at han ønsker sig at slagtehuset kan komme op at køre igen. “Det ville være rart, hvis de mindre dyrehold kunne blive slagtet her på øen, og man slap for at transportere dem både med færge og en lang køretur.” Vi er meget enige om, at det skylder man dyrene, og at det er en skidt historie, at dyrene blive fragtet væk fra øen for at blive slagtet og herefter tilbage igen for at blive solgt. Det er selvfølgelig ikke alt kød, der bliver fragtet tilbage – det meste bliver solgt fra de slagterier, som dyrene ender deres dage på, bliver jeg fortalt.