Bornholms Teater får ekstra milliontilskud

Bornholms Teater får ekstra milliontilskud
Arkivfoto
TOPNYHED | 12. JUN 2024 • 10:47
TOPNYHED
12. JUN 2024 • 10:47

Regeringen vil give Bornholms Teater et ekstra udviklingstilskud de næste fire år.

Bornholms Teater får tildelt fire ekstra millioner kroner over de kommende år til håndtering af de særlige udfordringer, som teatret har på grund af sin geografiske placering og rolle som eneste faste professionelle teater på Bornholm.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra regeringen som et ekstra udviklingstilskud over de næste fire år. Tilskuddet udgør en million kroner årligt i årene 2024-2027.

– Det er en fantastisk dag for Bornholms Teater. Med løftet til teatret modvirker vi, at teatrets geografiske beliggenhed går ud over de tilbud, som bornholmerne har i deres nærområde. Det har været vigtigt for mig, både som kulturminister og som Moderat, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Bornholms Teater er et egnsteater i Bornholms Regionskommune. Kulturministeriet skriver om teatret, at det stræber efter at tilbyde scenekunst af højeste kvalitet med solid forankring i bornholmsk kultur.

– Denne ambition forfølger teatret gennem produktioner af teaterforestillinger, der sætter bornholmske temaer i centrum, og gennem samarbejder med lokale foreninger, institutioner og kunstnere på Bornholm. Teatret samarbejder desuden med andre professionelle teatre i Danmark om turné-forestillinger, skriver ministeriet, der tilføjer:

– Bornholms Teater medvirker til, at øens børn og unge får tilbudt teaterforestillinger som en del af deres undervisning eller pasning.

De to bornholmskvalgte folketingsmedlemmer er glade for det ekstra tilskud.

– Det har jeg presset på for, så Bornholms teater kan fortsætte arbejdet med lokalforankret kultur af høj kvalitet. Teateret arbejder for at invitere flere ind i scenekunsten – store som små – med alt fra børneteater til at tilbyde teaterforestillinger rundt på øen. Det er vigtigt for Bornholm. Og med de ekstra penge kan teateret udvikle det vigtige arbejde, så vi sørger for at der er gode kulturtilbud i hele Danmark og ikke kun i de store byer, siger Lea Wermelin (S).

– Med udviklingsmidlerne sikrer man noget af det, der var hele ideen bag egnsteatrene oprindeligt: Lige adgang til scenekunst i hele landet. Jeg ved, at midlerne falder på et tørt sted, og at man har gode projekter på bedding. Pengene kommer som sendt fra himlen, og vil være med til at fastholde og udvikle både en kunstnerisk og en social profil, altså noget, som tiden kalder på – og som er værd at udvikle med statslig støtte, lyder det fra Peter Juel-Jensen (V).

Bornholms Teater har til huse i Rønne Theater.