Bornholmerne låner bøger i stor stil

Bornholmerne låner bøger i stor stil
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | 2. AUG 2022 • 17:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
2. AUG 2022 • 17:00

Helt friske tal fra Danmarks Statistik viser at de danske biblioteker igen øger omsætningen med vægt på især udlån af e-bøger.

Men stigningen ser ud til at være størst på Bornholm, fortæller biblioteksleder Jon Madsen i en pressemeddelelse fra Bornholms Biblioteker.

– For første gang kan vi nu sammenligne en periode før coronaen slog til med en tilsvarende normal periode efter ophævelsen af alle restriktioner, og der er en entydig og glædelig tendens til vækst, tilføjer han.

Danmarks Statistik har sammenlignet bibliotekernes omsætning i første kvartal af 2020 med samme periode i år. På landsplan er der en samlet vækst på fem procent, der stammer fra udlån af e-bøger, mens de fysiske udlån fortsat stagnerer. Men tendensen er anderledes på Bornholm, fortæller Jon Madsen:

– Her på øen vokser både udlånet af e-bøger og bøger i fysisk form. Fra 2020 til 2022 er vores fysiske udlån steget med godt 12 procent, men de digitale udlån har en vækst på hele 72 procent, siger den tilfredse biblioteksleder.

Jon Madsen mener, at en del af forklaringen skal søges i de bornholmske bibliotekers nye læsestrategi, som han fortæller, at øens børnefamilier har taget godt imod.