Allinge søger millionstøtte til børnenes plads

Allinge søger millionstøtte til børnenes plads
I Allinge er der planer om at anlægge en lege- og aktivitetsplads ved Cirkuspladsen, og det har foreningen Børn på Nordlandet søgt støtte til. Tidligere har der ligget en tankstation, og i dag bruges det asfaltbelagte område til parkering. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 24. JAN 2022 • 10:50
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
24. JAN 2022 • 10:50

En del af Cirkuspladsen skal efter planen omdannes til et lege- og aktivitetsområde for børn og unge.


For snart et år siden blev tankerne om at lave en legeplads på en del af Cirkuspladsen i Allinge luftet i disse spalter. Projektet har fået navnet Bællapladsen og indgår i kampen om støttemillioner fra fonden Realdania.

Konkret går projektet ud på at forvandle det parkeringsområde overfor Bornholms Idræts- & Kulturcenter, hvor der tidligere har ligget en tankstation. Den grund vil foreningen Børn på Nordlandet omdanne til et lege- og bevægelsesområde, der skal være et fristed for børn og unge, hvor de kommer for at løbe på skateboard og løbehjul, træne i en parkouranlæg og blive motorisk udfordret samt for at mødes og hygge.

Det fremgår af den projektbeskrivelse, som Børn på Nordlandet har sendt til Realdanias kampagne Underværker, som støtter frivillige projekter, der skaber gode fysiske rammer for fællesskaber og bidrager til at udvikle et område.

Åben døgnet rundt

Børn på Nordlandet gør opmærksom på, at der ikke findes offentligt tilgængelige legepladser eller udendørs områder tilegnet de unge i Allinge. De unge har selv fortalt, at de efter skoletid hænger ud ved Netto, fordi de mangler et sted at mødes.

Tanken er, at Bællapladsen skal være et sted, hvor børn og unge leger og søger fællesskaber, fordi de ikke kan lade være. Pladsen kan dermed være med til at styrke deres fysiske, psykiske, sociale og kognitive udvikling. Pladsen vil være åben og tilgængelig for offentligheden døgnet rundt og hele året. Planen er senere at etablere et fleksibelt boldområde.

Sociale fællesskaber

Foreningen Børn på Nordlandet står bag projektet i samarbejde med Bornholms Idræts- & Kulturcenter, Allinge-Sandvig Gymnastikforening og regionskommunen. Derudover har Allinge-Sandvig Borgerforening, Aktivitetsgruppen i Allinge, Kongeskærskolen og Folkemødesekretariatet deltaget i processen.

Der bliver samarbejdet med Bornholms Idræts- & Kulturcenter og Allinge-Sandvig Gymnastikforening om at aktivere og samle børn og unge til inden- og udendørs idræt og sport og med Kongeskærskolen om læring og sociale fællesskaber.

Området skal indrettes fleksibelt, så dele af det kan omdannes til scener og samtaleområder under Folkemødet.

Over 500 stemmer

Bællapladsen har et samlet budget på 3,5 millioner kroner og søger en million kroner hos Realdanias kampagne Underværker.

I udvælgelsen lægger Underværkers jury blandt andet vægt på, at projektet bygger på en original idé, nyder stor opbakning og skaber livskvalitet. Det skal desuden have en bæredygtig anlægs- og driftsfinansiering. Underværker støtter fortrinsvis projekter med en samlet anlægsøkonomi på under fem millioner kroner.

For at gå videre til en egentlig vurdering af Underværkers jury skal Bællapladsen have 500 stemmer. Det har projektet allerede opnået.

 

Læs Bællapladsens projektbeskrivelse her

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.