2000 kilometer lang March mod Ensomhed starter på Bornholm

2000 kilometer lang March mod Ensomhed starter på Bornholm
Også sidste år kom March mod Ensomhed til Bornholm, her ved Ibsker. På mandag er initiativtageren Patrick Cakirli tilbage på de bornholmske veje, og han vil også gerne have dig med ud at gå. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 5. AUG 2022 • 10:35
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
5. AUG 2022 • 10:35

Bornholm lægger jord til første etape af dette års March mod Ensomhed, der vil bringe grundlæggeren Patrick Cakirli rundt i hele landet.

Bornholm lægger ud, når årets 2000 kilometer lange March mod Ensomhed starter på mandag.

Bag marchen står 31-årige Patrick Cakirli fra København, der i år begiver sig ud på sin femte lange march landet rundet.

Konceptet er simpelt: Han må ikke gå alene. Har Patrick Cakirli ingen at følges med, skal han stå stille. På den måde skal marchen blive et symbol på, hvorfor fællesskab er vigtigt, og hvordan social ansvarlighed kan bekæmpe ensomhed.

På mandag den 8. august er bornholmerne, der bliver inviteret med. Ruten er de 32 kilometer fra Nexø til Rønne, og efter fælles morgenmad på Torvet i Nexø klokken 7.30 (åbent for alle, der går med), går starter ud af landevejen klokken 8. Man kan gå med hele vejen eller stå af eller på undervejs.

– Bornholm har altid betydet meget for mig, og derfor er det kun naturligt, at jeg starter på Bornholm. Jeg ser frem til en hyggelig vandretur fra Nexø til Rønne og særligt til at møde både nye og tidligere vandremakkere, siger Patrick Cakirli.

– Jeg skal i år vandre 2.000 kilometer i alt på relativt få dage. Det bliver ikke nemt, og jeg forventer, at jeg vil blive presset til mit yderste. Hvert år udfører jeg March mod Ensomhed, fordi jeg ønsker at sætte fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring og samtidig samle ind til velgørenhed, og det gør jeg bedst ved at komme rundt i hele Danmark, siger han.

March mod Ensomhed samler under marchen penge ind via MobilePay eller bankoverførsel. I år går støtten til Recovery Bulls, en idrætsbaseret nonprofit-organisation, som blandt andet forebygger og støtter mod ensomhed blandt udsatte mennesker.

Marchen har forpremiere med en gratis fællesspisning søndag aften. Den del af arrangementet står regionskommunen for, og man kan komme med ved at sende en mail til Jacob Vestergaard Hansen, der står for kommunens indsats omkring marchen. 

De bornholmske sponsorer af March mod Ensomhed er Bornholms Mosteri, Svaneke Bryghus, Møbelfabrikken Nexø, Bager Mortensen, Maries Foodtruck og Øens Venner.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.