Efter nye stenkast: 'Efterforsk sagen – det er virkelig farligt'

Efter nye stenkast: 'Efterforsk sagen – det er virkelig farligt'
Steen Jørgensen, Aarsballe, fortalte i juni sidste år om, hvordan han og Birthe Skram på E65 blev ramt af stenkast og måtte returnere til Bornholm. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | SKÅNE | ABONNENT | 27. APR 2022 • 10:30
NYHED | SKÅNE | ABONNENT
27. APR 2022 • 10:30

For et år siden begyndte anmeldelser at tikke ind med stenkast mod primært danske bilister på E65 i Sverige. Nu blusser sagen op igen.

 

– Det er ganske trist, at vi nu oplever det igen.

Sådan lyder formand for Bornholms Passagerforening Ann Hartls umiddelbare kommentar til, at der i april måned igen er indløbet anmeldelser til svensk politi om mulige stenkast mod biler på E65, som går mellem Ystad og Malmø, og som benyttes flittigt af rejsende mellem det øvrige Danmark og Bornholm.

Ritzau, som citerer avisen Sydsvenskan ifølge TT, oplyser, at otte bilister i løbet af april skal have anmeldt mulige stenkast på motorvejen mellem Ystad og Skurup fordelt over begge kommuner, hvoraf de tre omhandler dansk indregistrerede biler.

Sidste år i april begyndte det at tikke ind med lignende anmeldelser, og i løbet af nogle måneder blev antallet 140, hvorfor svensk politi havde en større efterforskning i gang. Dog uden held, og i februar i år blev efterforskningen lukket ned.

– Det er svært at sige, hvad der egentlig foregår, fortsætter Ann Hartl.

– Jeg tænker, at svensk politi sidste sommer gjorde, hvad det kunne for at løse sagen. Men det er jo svært at finde en eller flere gerningsmænd, når der ikke sker noget, og det går i sig selv.

Det eskalerede

Svensk politi lukkede efterforskningen i februar, tænker du, at nu må de se at få den genåbnet i en fart?

– Altså, er der tale om stenkast, bliver man selvfølgelig nødt til at efterforske sagen, for det er virkelig farligt, siger Ann Hartl.

– Men jeg har jo ikke set nogen dokumentation for de nye tilfælde. Hvor grelle de har været, og hvor store genstande, der eventuelt er blevet kastet. Det er jo der, politiet skal starte, altså med at fastslå om der er tale om noget lignende det, vi så sidste år. Endnu har man, så vidt jeg har forstået, ikke fundet noget motiv, og efterforskningen bliver vanskeliggjort af, at den spreder sig over flere kommuner.

Mener du efterforskningen burde komme på fuldt blus igen?

– Uanset hvad bliver man i hvert fald nødt til at undersøge det. For sidste gang eskalerede det jo, siger passagerforeningsformanden.