Netanyahu erklærer mål om at få folk tilbage til nordlige Israel

17. SEP 2024 • 03:16UDLAND

Tusindvis er blevet evakueret fra det nordlige Israel. Målet er, at de kan vende tilbage, siger Israel.

Israel har udvidet sit mål med krigen i Gaza til også at inkludere, at folk, der er blevet evakueret fra det nordlige Israel, kan vende tilbage til området.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen er blevet truffet af premierminister Benjamin Netanyahus sikkerhedskabinet på et møde mandag aften.

- Sikkerhedskabinettet har opdateret målene med krigen her til aften, så de nu også inkluderer følgende: en sikker tilbagevenden for indbyggerne i nord, oplyser Netanyahus kontor ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den militante bevægelse Hamas indledte den nuværende krig i Gaza, da gruppen 7. oktober sidste år gennemførte et angreb i Israel og dræbte omkring 1200 mennesker.

Israel har svaret igen med omfattende angreb i Gaza.

Hizbollah-bevægelsen i Libanon har også blandet sig i konflikten, og angreb ved grænsen mellem Israel og Libanon er løbende intensiveret. Hundredvis af libanesiske soldater er blevet meldt dræbt i kampene.

Derudover er flere civile og soldater på den israelske side også blevet dræbt.

Titusindvis af israelere er blevet evakueret fra byer langs den nordlige grænse mod Libanon, hvor luftangreb har ført til store ødelæggelser.

Hizbollah har erklæret sin støtte til palæstinenserne under krigen i Gaza.

Medlemmer af Hizbollah har tidligere sagt, at gruppen vil indstille sine angreb, hvis der indgås en aftale om våbenhvile.

Israels forsvarsminister, Yoav Gallant, sagde mandag til en amerikansk udsending, at "militær handling" er den "eneste måde, hvorpå man kan sikre, at indbyggerne i det nordlige Israel kan vende sikkert hjem".

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT