Californien fordobler våbenskat for at finansiere sikre skoler

27. SEP 2023 • 03:38UDLAND

Guvernøren i den amerikanske delstat Californien, Gavin Newsom, har tirsdag underskrevet lov om ekstra skat.

Guvernøren i den amerikanske delstat Californien, Gavin Newsom, har underskrevet en lov, som fordobler skatten på våben og ammunition for at sikre flere penge til sikkerhed på offentlige skoler.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den føderale regering opkræver allerede 10 eller 11 procent skat på skydevåben og ammunition - afhængig af typen af våben.

Loven, som Newsom har underskrevet, lægger 11 procent skat yderligere ovenpå det.

Dermed er Californien den eneste delstat, der har sin egen skat til at supplere den føderale regering, oplyser organisationen Brady, som kæmper for mere våbenkontrol i landet.

Nyhedsbureauet AP beskriver Newsom som en potentiel demokratisk præsidentkandidat efter valget i 2024 og som en af de mest venstreorienterede guvernører i USA. Men han har ofte nægtet at hæve skatter, selv i klimaets navn.

Det ville dog have været svært for Newsom at argumentere imod denne skat, fordi hans modstand mod skydevåben er meget udtalt - både i og udenfor staten.

Guvernøren er midt i at føre en føderal kampagne, der har som mål at stramme den amerikanske forfatning og gøre våbensalget mere restriktivt for personer over 21 år.

Det skal ske ved yderligere baggrundstjek, ligesom kampagnen også ønsker at indføre en betænkningsperiode ved våbensalg. Derudover ønsker Newsom også at stoppe salget af såkaldte overgrebsvåben.

Den type restriktioner findes allerede i nogle stater, men er ikke sikret i forfatningen.

Vurderingen fra AP lyder dog, at lovgivningen ikke regnes med at kunne blive gennemført på føderalt niveau på grund af politisk modstand.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

22. JUL 2024 • 21:24INDLAND/KRIMINAL
Telegram annulleret