84.700 er rejst fra Nagorno-Karabakh til Armenien
Folkevandringen fra Nagorno-Karabakh til Armenien fortsætter. Fredag morgen er langt over halvdelen rejst.
De kristne armenieres massive udvandring fra Nagorno-Karabakh-enklaven i Aserbajdsjan fortsætter, og den armenske regering melder fredag morgen, at 84.700 mennesker har krydset grænsen til Armenien.Det skriver det russiske nyhedsbureau RIA.
Nagorno-Karabakh er internationalt anerkendt som en del af Aserbajdsjan, men historisk set har enklaven været befolket af et armensk flertal og i de seneste år de facto haft armensk selvstyre.
Aserbajdsjan gennemførte i sidste uge en militær operation i enklaven, og efter flere dage med konflikt meddelte de armenske separatistmyndigheder, at de ville opløse sig selv inden nytår.
Dermed vil deres selverklærede løsrivelsesrepublik ikke længere eksistere.
I den forbindelse kom det frem, at flere end halvdelen af de etniske armeniere, der boede i enklaven, havde forladt området. Godt 65.000 var på det tidspunkt rejst fra Nagorno-Karabakh.
Der var frem til Aserbajdsjans militære operation i sidste uge over 120.000 armeniere i Nagorno-Karabakh.
Langt størstedelen af Aserbajdsjans befolkning er muslimer, mens det armenske folk mestendels er kristent.
Aserbajdsjan afviser armenske beskyldninger om etnisk udrensning, men billeder af titusinder af desperate armeniere på flugt har ført til international bekymring.
EU har lovet at sende mere humanitær hjælp "i solidaritet med dem, som ikke havde noget andet valg end at flygte."
I en tidligere EU-erklæring blev der henvist til folk, "som havde besluttet at flygte".
Aserbajdsjan har tidligere signaleret, at det forbereder retsforfølgelse af nogle af separatisterne.
Aserbajdsjans præsident, Ilham Aliyev, sagde forleden, at armeniernes rettigheder vil blive respekteret, men at hans "jernhånd" nu har sat en stopper for armenske drømme om en uafhængig etnisk armensk Karabakh-enklave.
/ritzau/Reuters