Fredericia bjærger point men taber skridt i superligajagt

16. SEP 2024 • 20:32SPORT

Der var chancer til et hav af mål, da Fredericia og Hobro mandag spillede 1-1 i 1. division.

FC Fredericia har haft en lovende sæsonstart i 1. division, men mandag tabte klubben et skridt i rækkens oprykningskamp.

En underholdende og chancerig hjemmekamp mod Hobro endte 1-1, og det kan Fredericia-lejren i sidste ende nok være gladest for.

Med fem minutter tilbage afværgede Fredericia-teknikeren Agon Mucolli et nederlag med udligningen på et straffespark.

Med pointdelingen missede Fredericia muligheden for at spille sig op på en af rækkens to oprykningsgivende pladser.

I stedet har Fredericia to point op til Esbjerg på andenpladsen efter ni spillerunder. Rækken toppes suverænt af OB.

Forud for den forløsende udligning i slutfasen var tilskuerne på Monjasa Park vidner til en medrivende fodboldkamp, hvor begge hold periodevist væltede sig i chancer og fik mål annulleret.

Selv om Hobro indledte opgøret bedst, var det Fredericia, som først fik bolden i mål. Bolden blev pandet i nettet efter et hjørnespark, da der var spillet et kvarter, men målet fik ikke lov til at stå. Gustav Marcussen lavede en ulovlig screening på Hobro-keeper Jonas Dakir.

Efter den annullerede scoring kom hjemmeholdet bedre med, og Asbjørn Bøndergaard testede stolpen midt i første halvleg.

I den anden ende viste Fredericia-keeper Valdemar Birksø storspil ved flere lejligheder - blandt andet med en stærk fodparade på en friløber.

I begyndelsen af anden halvleg var det så Hobros tur til at få en scoring annulleret. Marco Bruhn sparkede bolden i mål fra nært hold, men blev omgående vinket offside, så den chancerige kamp fortsat var målløs.

I det 65. minut lykkedes det endelig at få lavet en tællende scoring. Inde foran mål dukkede Jesper Cornelius op og sparkede Hobro i front med sin fjerde sæsontræffer.

Herfra overlod gæsterne initiativet fuldstændig til hjemmeholdet, der trods et stort overtag måtte vente længe på en udligning.

Den kom fem minutter før den ordinære spilletids udløb, da gæsterne kvajede sig. Driblestærke Agon Mucolli blev nedlagt i feltet, og danskalbaneren tog selv ansvaret for at eksekvere straffesparket.

Mucolli var iskold og chippede bolden i mål via overliggeren med en såkaldt "Panenka" og sikrede sit hold det ene point.