Dansk sprinter ofrer gerne egen EM-chance for kaptajnen

15. SEP 2024 • 06:45SPORT

Tobias Lund har fået sit gennembrud i 2024, men bliver hjælper for Mads Pedersen i søndagens linjeløb ved EM.

Sidste år var Tobias Lund Andresen på tærsklen til at få sit gennembrud i det internationale cykelfelt. I 2024 er det kommet.

Den 22-årige sprinter har taget sine fem første sejre på eliteplan og kørt sig til adskillige andre topplaceringer i store løb.

Alligevel får den lynhurtige rytter fra Taastrup næppe en hovedrolle på det danske hold i søndagens linjeløb ved EM. Heller ikke selv om det skulle ende i en massespurt, understreger landstræner Anders Lund.

- Tobias har resultatmæssigt haft tur i den i august med en del gode sejre og kommer med selvtillid. Men han er også en af dem, der kan finde ud af at være en del af et leadout. Det bliver ikke ham, vi kommer til at køre spurten for, men han har så god næse for det, siger landstræneren.

Tobias Lund gør sig heller ikke selv illusioner om, at han er manden, der skal satses på blandt danskerne.

- Jeg er klar til at arbejde for Mads. Jeg kommer ikke derned for at køre min egen chance. Men det er godt for Mads at have en anden, der er hurtig, siger han.

DSM-rytteren har aldrig prøvet at spurte mod den tidligere verdensmester og ved ikke, hvem der ville være hurtigst i en direkte duel mellem de to.

- Det er svært at sige. Men hvis det er et hårdt løb, har han en lidt større motor, end jeg har. Mads kan altid præstere på et højt niveau, konstaterer Tobias Lund.

Selv om Tobias Lund har hentet en håndfuld sejre i år, er han ikke helt tilfreds, når han ser tilbage på den sæson, der er ved at lakke mod enden.

- Det har været godt, men ikke helt, som jeg havde håbet på. Jeg havde håbet på, det havde fungeret bedre med Fabio, så vi kunne have kørt nogle gode resultater hjem sammen, siger han.

Med Fabio henviser han til Fabio Jakobsen, som tidligere var en af verdens bedste sprintere, men i 2024 har haft sværere ved at gøre sig gældende blandt sportens hurtigste.

Deres samarbejde har ikke været uden problemer, og i Tyrkiet Rundt endte Tobias Lund med at vinde to etaper, hvor han efter planen skulle køre leadout for hollænderen.

Til gengæld ser han ingen problemer i at føre an for Mads Pedersen, selv om de to aldrig har været en del af samme sprintertog.

- Det kan man sagtens. Det er de samme ting, man skal gøre. Vi skal tale om, hvordan det kan komme til at se ud i finalen, men det skulle ikke være noget problem, siger Tobias Lund.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT