Baneløbere får Uefa til at stramme sikkerheden under EM

23. JUN 2024 • 16:26SPORT

Sikkerheden bliver strammet ved EM, efter at flere baneløbere forstyrrede kampen mellem Tyrkiet og Portugal.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) strammer sikkerheden på EM-arenaerne, efter et flere baneløbere forstyrrede lørdagens kamp mellem Portugal og Tyrkiet.

Det oplyser Uefa søndag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

- Enhver indtrængning på banen er et brud på stadionreglerne og vil resultere i bortvisning fra stadion, udelukkelse fra alle kampe og et retligt efterspil for ulovlig indtrængning, lyder det fra Uefa.

I alt fem personer - heriblandt en lille dreng - løb ind på banen under kampen mellem Portugal og Tyrkiet. De forsøgte at få en selfie med Portugals stjernespiller Cristiano Ronaldo.

Uefa meddeler nu, at der vil blive "indført yderligere sikkerhedsforanstaltninger" på stadion i resten af turneringen, så sådanne hændelser ikke gentager sig.

Drengen, der først løb på banen med sin mobiltelefon og fik en selfie med en smilende Ronaldo, forklarede efterfølgende til tyske Bild, at det var en drøm, der gik i opfyldelse for ham.

- Nu har jeg et foto med Cristiano Ronaldo. Det vil komme på en T-shirt og ind på mit værelse, siger den tiårige dreng, der spiller for et ungdomshold i den tyske by Kassel.

Drengen oplyser også, at han havde fortalt sine venner om planen med at løbe på banen inden kampen, men at ingen troede på ham.

En del af planen, tilføjede drengen, var, at han sneg sig væk fra sin far ved at sige, at han skulle på toilettet.

- Jeg så ham på taget af indskiftningsbænken, og så begyndte han allerede at løbe, forklarer faren til Bild.

Drengen slap for straf, forklarede faren.

- Uefa vendte nok det blinde øje til, fordi han er så lille, lyder det fra faren.

Efter den venlige attitude med drengen, blev Ronaldo dog hurtigt træt af de mange baneløbere, der også blev ældre og ældre. Den sidste af baneløberne var i aktion efter kampens sidste fløjt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU