Astralis spiller sig i semifinale med sikker sejr på Malta

10. MAJ 2024 • 22:07SPORT

Astralis slog sikkert Liquid og sikrede sig en semifinale i i turneringen ESL Pro League på Malta.

Opturen fortsætter for det danske Counter-Strike-hold Astralis.

Fredag eftermiddag slog holdet således Team Liquid med 2-0 i baner og kvalificerede sig dermed til semifinalerne i den store turnering ESL Pro League på Malta.

- Det var tydeligt, der var meget på spil, og det blev til tider lidt rodet. Når det er sagt, synes jeg, vi viste nogle af de kvaliteter, vi har, og uanset udviklingen i kampen var der fuld ro på og tiltro til hinanden.

- Det kan få os langt, og jo mere vi vinder, desto mere sultne bliver vi, siger cheftræner Casper "ruggah" Due.

I semifinalen venter Vitality, som fredag slog verdensetteren Faze med 2-0.

- Endnu en semifinale er absolut tilfredsstillende for et stort set nyt hold, men det kunne være fedt at tage den et skridt videre, siger cheftræneren.

Astralis kom fredag bagud 3-7 på første bane, Inferno, men slog lidt tilbage inden pausen og vandt siden 13-9.

Historien gentog sig på anden bane, Overpass. Team Liquid, der har den tidligere Heroic-kaptajn Casper "cadiaN" Møller som sin styrmand, kom foran 6-1 og 7-2, men igen havde Astralis masser af modsvar.

Og efter 11 point i træk vandt Astralis banen 13-7 og dermed kampen.

Med sejren er Astralis sikret 45.000 dollar, eller omkring 312.000 kroner, og går holdet hele vejen venter en præmiecheck på næsten 1,2 millioner kroner.

Astralis har tidligere toppet verdensranglisten og vundet store turneringer på stribe, men de seneste år har resultaterne manglet, og der har været store udskiftninger på og omkring holdet.

Vendepunktet kom, da man tidligere i år udpegede profilen Nicolai "dev1ce" Reedtz som ny in-game leader - holdets kaptajn.

I den første turnering efter ændringen nåede holdet semifinalen i IEM Chengdu. Kun et smalt nederlag til Faze afholdt danskerne fra en finaleplads.

- Vi står uden tvivl med det stærkeste Astralis-hold i mange år, sagde Astralis' sportsdirektør, Kasper Straube, forleden, men understregede også, at den nuværende succes er en slags bonus.

- Vi har fokus på at genopbygge et solidt fundament, der skal sikre os topplaceringer i lang tid fremover. Men det betyder selvfølgelig ikke, at vi på kort sigt ikke går efter at vinde, alle de kampe vi spiller.

Astralis var i starten af april måned helt nede som nummer 26 i verden, men har siden spillet sig op på ottendepladsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU