Dansk triatlet viser OL-form med World Cup-sejr i Mexico

19. MAJ 2024 • 11:42SPORT

Alberte Kjær Pedersen beviste natten til søndag, at hun har niveau til at blande sig ved OL, siger sportschef.

Alberte Kjær Pedersen var natten til søndag i hopla i Mexico.

Den danske triatlet vandt World Cup-afdelingen i Huatulco, hvor hun sloges med høje temperaturer og livligt stillehavsvand.

Det var tæt til det sidste, men da målstregen nærmede sig, havde Alberte Kjær Pedersen nogle meter ned til norske Solveig Løvseth og hollandske Rachel Klamer, der tog sig af henholdsvis anden- og tredjepladsen.

- Jeg er virkelig glad for min sejr og for, at jeg præsterede så godt i varmen. Det er ret koldt i Danmark, sagde Alberte Kjær Pedersen efter løbet.

Direktør og sportschef i Triatlon Danmark Rasmus Henning var imponeret, da han fulgte konkurrencen hjemmefra.

- Det var sindssygt flot, siger den tidligere toptriatlet.

- Det var rigtig fedt at se, at hun ramte et ræs, hvor hun kontrollerede og timede det hele, som hun skulle. Det er noget af det, der er svært i triatlon, siger han.

I Huatulco skulle Alberte Kjær Pedersen gennemføre 750 meter svømning, en kuperet cykelrute på 22 kilometer og fem kilometer løb. Ruten var dermed cirka halvt så lang som ved OL senere på året.

Alberte Kjær Pedersen, som repræsenterer Fredericia Triathlon Team, var allerede inden søndagens konkurrence i Mexico så godt som sikker på en plads ved OL.

- Der er noget ranglistegymnastik, hvor hun meget hypotetisk har kunnet miste pladsen. Men det har vi ikke været bekymrede for, siger Rasmus Henning.

Sejren sendte hende endnu længere op på den rangliste, der afgør, hvem der kommer til OL, og præstationen giver anledning til optimisme.

- Det er megavigtigt i forhold til OL at mærke, at hun kan. Hun har det niveau, der skal til. Der er selvfølgelig flere atleter med ved OL. Det var ikke alle, der var til start her. Men det giver selvtillid, når man mærker, at man kan sammensætte et perfekt løb. Det er vigtigt at tage med, siger han.

Perioden, hvor man kvalificerer sig til OL, slutter i næste weekend med et stævne i italienske Cagliari. Derefter kan Alberte Kjær Pedersen blive officielt udtaget til legene i Paris.

I juni trapper Alberte Kjær Pedersen ned for så at bygge formen op igen frem mod OL, hvor kvindernes konkurrence løber af stablen 31. juli.

Også Emil Holm er så godt som sikker på sin OL-billet, efter at han lørdag sluttede som nummer 13 ved en konkurrence i Usbekistan.

- Han har ligget lidt mere på vippen og været lidt mere i farezonen, men det var rigtig godt at få en god placering og få OL-pladsen konsolideret, siger Rasmus Henning.

Mændenes OL-konkurrence afvikles 30. juli.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

12. JUN 2024 • 16:43SPORT
Manden i NBA's velkendte logo er død