Vildt comeback sender Lyngby over nedrykningsstregen

20. MAJ 2024 • 16:08SPORT

Viborg førte 1-0 efter 80 minutter, men Lyngby vendte det til 3-1-sejr og kravlede over nedrykningsstregen.

Lyngby ligger over nedrykningsstregen før Superligaens sidste spillerunde i næste weekend.

Det blev en kendsgerning, da Lyngby på tre sene mål vandt på hjemmebane med 3-1 over Viborg mandag eftermiddag.

Den islandske angriber Sævar Magnusson blev den helt store helt, da han som indskifter scorede to Lyngby-mål - det ene en sand perle til 2-1.

Med det vilde comeback har Lyngby på den rette side af stregen 35 point og sender OB under stregen med 32 point.

Lyngby kan nu redde sig endnu en sæson i Superligaen ved at få mindst et point mod Hvidovre i sidste runde på lørdag. Vejle sikrede sig mandag en ny sæson i ligaen ved at slå Hvidovre.

Længe lignede det en Viborg-sejr. Lyngby havde netop presset på og skabt fine muligheder i indledningen, da Viborg meget enkelt slog til i den anden ende.

Isak Jensen fik en bold i dybden, og selv om hans tæmning umiddelbart blev alt for lang, kunne han prikke bolden forbi den meget passive Lyngby-keeper David Jensen.

Lyngby dominerede i perioden efter i jagten på en udligning, og holdets topscorer, Andri Gudjohnsen, havde to store chancer, men hans afslutninger manglede den sidste snert, og Nico Mantl reddede i begge sekvenser.

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg med stor energi, og særligt kanten Jonathan Amon udfordrede Viborg-forsvaret, men det kastede ikke de store muligheder af sig.

Viborg angreb mere sporadisk, men til gengæld mere direkte og skabte fine tilbud til Serginho og Anosike Ementa.

Det trak op til en udesejr, men efter 81 minutter kom udligningen fra den netop indskiftede Sævar Magnusson, der fulgte resolut op på Frederik Gytkjærs stolpeskud.

Bare tre minutter senere slog Magnusson til igen, da han flugtede bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Nu kogte det på Lyngby Stadion, og stemningen fik endnu et nøk op, da den ligeledes indskiftede Tochi Chukwuani i det 89. minut udnyttede en servering fra Gudjohnsen til at score til 3-1.

Mens Lyngby kunne juble over udsigten til en ny sæson i Superligaen, kan Viborg ærgre sig over at ligge i en skidt position til den syvendeplads, der udløser en playoffkamp om europæisk deltagelse mod nummer tre.

I det kapløb fører Randers nu med 38 point foran Viborg med 37, mens Vejle ligger med 36 point.