Arsenal-talent giver Danmark perfekt åbning på U17-EM

20. MAJ 2024 • 19:39SPORT

Chidozie Obi-Martin scorede Danmarks første mål, da Wales blev slået med 2-0 i åbningskampen ved U17-EM.

De danske fodboldtalenter fik mandag en perfekt åbning på U17-EM, der spilles i Cypern, da Wales i den første gruppekamp blev besejret med 2-0.

Arsenal-angriberen Chidozie Obi-Martin, der også går under navnet Chido, scorede åbningsmålet i første halvlegs tillægstid, mens Sofus Johannesen i begyndelsen af anden halvleg stod for 2-0-målet.

- Vi har set frem til slutrunden længe, så vi er glade for at komme godt fra start mod Wales, siger målskytten Sofus Johannesen.

- Det er stort at score for Danmark og særligt ved en slutrunde. Det er jeg meget glad for og utrolig stolt over, lyder det fra den 16-årige offensivspiller.

Danmark er ved slutrunden at finde i gruppe B, der ud over Wales også består af Kroatien og Østrig. De to øverste hold i puljen avancerer til kvartfinalen.

- Jeg synes, at vi har gode chancer for at gå videre, men vi skal ikke undervurdere de andre hold. Vi skal spille vores eget spil, hvilket vi gjorde langt hen ad vejen.

- Gør vi det, så har vi gode chancer for at gå videre, siger Johannesen, der til daglig spiller på FC Midtjyllands ungdomsakademi.

De unge danske drenge satte sig fra kampens start på spillet i opgøret mod Wales.

I første halvlegs tillægstid kom det forløsende føringsmål. Midtstopperen Noah Markmann erobrede bolden midt på banen og drev den efterfølgende ind på Wales' banehalvdel, inden han fandt Chido med en dybdebold.

Arsenal-talentet tog kynisk et træk udenom Wales-keeperen Luis Lines og bragte Danmark i front.

Knap var anden halvleg begyndt, før den danske føring blev fordoblet. Luis Lines i Wales-målet leverede en skidt aflevering, som blev sendt lige i pandebrasken på Sofus Johannesen, der sikkert headede bolden i et tomt mål.

Danmark var gennem hele kampen det bedste hold på banen, og i anden halvleg var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse, der dog endte på to mål.

Torsdag venter den næste opgave for de danske talenter, når Kroatien er modstanderen, inden Danmark i sidste runde af gruppespillet søndag møder Østrig.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU