Michelin-kok runder vild uge af med bornholmsk trofæ
Allan Schultz fra Parsley Salon i Hellerup vinder lørdag kokkekonkurrencen "Sol over Gudhjem"
Ejer og køkkenchef Allan Schultz fra restauranten Parsley Salon i Hellerup har haft en uge, han formentlig ikke glemmer foreløbig.I mandags blev hans restaurant hædret, da den blev tildelt en stjerne i årets udgave af Michelin-restaurantguiden.
Og lørdag lykkedes det så for Schultz at opnå ny hæder, da han vandt kokkekonkurrencen ved madfestivalen "Sol over Gudhjem" på Bornholm.
Allan Schultz kalder det en "lettelse og forløsning" at vinde konkurrencen.
- Det kommer jo ikke af sig selv, og jeg har trænet absurd meget. Jeg kender jo også mange af dommerne, vi har fulgtes i mange år, og jeg respekterer dem helt vanvittigt højt.
- Det betyder næsten mere for mig at få anerkendelse fra dem, siger han i en pressemeddelelse.
Dommerkvartetten bestod af kokkene Pet Thøstesen, Nicolai Nørregaard, Kenneth Toft Hansen og Brian Mark.
De øvrige deltagere i konkurrencen var Hampus Risberg fra Punk Royale, Trille Lasse fra Alchemist og Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Tri.
Den vindende kok er en erfaren kok, der allerede i 1990'erne satte sit præg på den københavnske madscene.
Efter en periode, hvor han helt var ude af rampelyset og restaurationsbranchen, vendte den 58-årige kok for nogle år siden tilbage og åbnede restaurant på Hellerup Parkhotel.
Allan Schultz klarede sig næstbedst af de fire deltagere i første delkonkurrence af "Sol over Gudhjem", hvor det gjaldt om at lave en forret.
Men med hele 180 point af 240 mulige for sin hovedret overgik han alle konkurrenterne og satte sig solidt på førstepladsen i konkurrencen.
Ligesom de øvrige deltagere i konkurrencen skulle han anvende en række obligatoriske råvarer i sin hovedretsservering.
De omfattede blandt andet kyllingevinger, jomfruhummer og kartofler.
Der blev givet point for blandt andet smag, præsentation og rettens tilknytning til Bornholm.
/ritzau/