Kongeparret ryster posen og dropper årets prisuddeling

11. OKT 2024 • 10:20INDLAND/KRIMINAL

Kronprinsparrets Priser ændrer form fra næste år grundet tronskiftet og prisuddelingens 20-års jubilæum.

Siden 2005 er Kronprinsparrets Priser blevet uddelt. Men i år erstattes den af en koncert.

Derfor uddeles der ingen priser i år.

Ændringen sker dels i forbindelse med tronskiftet og dels i anledning af uddelingens 20-års jubilæum.

Det oplyser DR og Bikubenfonden i en pressemeddelelse og understreger, at prisuddelingen vender tilbage i 2025 i en ny udgave.

- Der er lagt op til en helt særlig og festlig aften, når kongeparret og tidligere modtagere af Kronprinsparrets Priser vil tage plads på scenen og blandt publikum, lyder det.

- Aftenen vil byde på store musikalske øjeblikke, overraskelser og indblik i den forskel, der er skabt for rigtig mange mennesker gennem årene, der er gået.

Da kong Frederik og dronning Mary giftede sig i 2004, fik de prisuddelingen Kronprinsparrets Priser i bryllupsgave af Bikubenfonden.

Den blev uddelt første gang i 2005 og begyndte som en enkelt pris til en kulturpersonlighed.

Gennem årene har prisuddelingen udviklet sig.

De seneste år er der uddelt fire priser, der har hædret kultur og kunst samt socialt arbejde. Kongeparret har årligt udvalgt og udnævnt modtagerne af priserne efter indstilling fra to rådgivende komitéer.

Jada, som modtog det daværende kronprinspars kulturelle Stjernedryspris i 2019, og Emma Sehested Høgh, der som en del af kunstnerduoen How To Kill a Dog modtog selvsamme hæder sidste år, går på scenen til jubilæumsshowet.

Koncerten finder sted på spillestedet Vega i København den 5. november og sendes på DR1 og DRTV lørdag den 9. november klokken 21.00.

Prisuddelingen blev i de første år afholdt i København. Siden 2011 har skiftende byer i det ganske danske land været værter for uddelingen.

Eneste undtagelse var i 2013, hvor Kronprinsparrets Priser blev afholdt i Operahuset i Sydney i Australien - dronning Marys fødeland - som led i den officielle 40-års fejring af Jørn Utzons verdensberømte arkitekturværk.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT