Skib med farlig last sejler ikke gennem dansk farvand lørdag

21. SEP 2024 • 15:25INDLAND/KRIMINAL

Skibet Ruby, der fragter 20.000 tons ammoniumnitrat, sejler alligevel ikke gennem dansk farvand lørdag.

Skibet Ruby, der har 20.000 tons ammoniumnitrat i sin last, skal i løbet af weekenden sejle gennem Kattegat og Storebælt med hjælp fra en lods. Det skriver TV 2.

Søfartsstyrelsen har udsendt en navigationsadvarsel for skibsfarten i området. Der opfordres til "yderst forsigtighed og størst mulig afstand".

Ifølge skibssporingshjemmesiden VesselFinder har skibet dog stort set ikke flyttet sig siden fredag eftermiddag og befinder sig stadig ud for Norges sydlige kyst.

Angiveligt kommer skibet ikke i dansk farvand i dag. Det siger pressemedarbejder hos DanPilot, Anne Heinze, lørdag til Nordjyske.

Tidligere lørdag havde DanPilot sagt, at skibet ville krydse dansk farvand lørdag. Anne Heinze vil ikke kommentere ændringen.

Tidligere blev det meldt ud, at skibet skulle lægge til kaj i Litauen, men landets ministerpræsident har afvist at tage imod det. Det er uvist, hvad skibets endelige destination er.

Ifølge nyhedsbureauet TT afventer skibet yderligere instruktioner fra skibets ejere vedrørende dets destination og rute.

Skibet er beskadiget og har tidligere søgt om at få plads i havnen i den norske by Tromsø for at reparerede skader på skruen af skibet og sprækker i skibsskroget. Det ønske blev afvist af de norske myndigheder.

Stoffet ammoniumnitrat, som befinder sig om bord på Ruby, er det samme stof, der i august 2020 forårsagede en stor eksplosion i Libanons hovedstad, Beirut, og som kostede over 200 mennesker livet.

Der er dog syv gange så meget ammoniumnitrat om bord på Ruby, sammenlignet med den mængde af stoffet, der førte til eksplosionen i Beirut.

Skibet Ruby sejler under maltesisk flag og opereres af selskab med base i Syrien.

I øjeblikket skulle skibet dog være charteret af et firma i De Forenede Arabiske Emirater.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT