Årets Oktoberfest i München blev sat i gang lørdag

21. SEP 2024 • 13:49UDLAND

Den store ølfestival i München bliver præget af skærpet sikkerhed efter flere formodede jihadist-angreb.

Münchens Oktoberfest, som er verdens største folkekulturs-ølfestival, åbnede lørdag under skærpede sikkerhedsforanstaltninger efter en række angreb udført af formodede jihadister forskellige steder i Tyskland.

- Vi vil gøre Oktoberfesten så sikker som det er muligt, sagde Münchens borgmester, Dieter Reiter, forud for åbningen af den 189. ølfestival i den bayerske hovedstad.

Festen varer frem til den 6. oktober. Sidste års festival blev besøgt af over syv millioner mennesker, og der blev drukket 6,5 millioner liter øl.

Den skærpede sikkerhed skyldes, at der i august ved en festival i den tyske by Solingen skete et knivangreb, der kostede tre personer livet. Den militante gruppe Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

En syrisk mand, der angiveligt var tilhænger af Islamisk Stat blev anholdt af politiet før angrebet i Solingen. En anden mand blev skudt og dræbt af politiet tidligere i denne måned, efter at han havde åbnet ild mod politi ved det israelske konsulat i München.

Sikkerhedsforanstaltningerne betyder blandt andet, at festivaldeltagernes tasker bliver tjekket ved metaldetektorer, inden de tillades adgang, og at der kan finde kropsvisitationer sted. Der vil være udstationeret 600 politimænd og 1500 andre sikkerhedsvagter.

Der er ved festivalen blandt andet forlystelser, underholdning, tyrolermusik, øltelte i massevis og traditionel bayersk mad. Mange af deltagerne er iført traditionelle lederhosen, læderbukser, og dirndl, traditionelle kjoler for kvinder. Overalt på festivalen kan der høres jodlen og hornorkestre Traditionen stammer fra 1810, da kronprins Ludvig af Bayern skulle giftes.

Han indbød Münchens indbyggere til en fest med hestevæddeløb i centrum. Omkring 40.000 mennesker mødte op.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT