Papes eksmand skifter profilbillede til et mindefoto

3. MAR 2024 • 16:54ERHVERV/POLITIK

Søren Pape Poulsens eksmand, Josue Medina Vásquez, har skiftet profil- og coverbillede på Facebook.

Søren Pape Poulsens eksmand, Josue Medina Vásquez, mindes manden, han delte mange år af sit liv med, på Facebook.

På en sort baggrund toner Søren Pape Poulsen frem ved siden af sit navn, fødselsår og årstallet 2024, hvor politikeren gik bort, på Vásquez' profil- og coverbillede på det sociale medie.

Vásquez har ikke skrevet nogen tilhørende tekst, men i kommentarfeltet ligger en række kondolencer fra hans venner på mediet.

Søren Pape Poulsen og Josue Medina Vásquez mødte hinanden i sommeren 2013 i Bruxelles, hvor Vásquez arbejdede.

Som nyvalgt formand benyttede Søren Pape Poulsen De Konservatives landsråd i 2014 til for første gang at vise Josue Medina Vásquez frem for offentligheden.

De fik papir på kærligheden dem imellem i 2021, hvor de blev gift på rådhuset.

I 2022 lød det dog fra Pape, at parret var blevet enige om at lade sig skille.

Det skete i kølvandet på en række historier fra ægtemanden, som viste sig ikke at være sande. Pape beklagede. Og han skrev efterfølgende, at han havde viderebragt disse oplysninger om Josue Medina Vásquez og dennes familie i god tro.

På Facebook-profilen tilhørende Vásquez ligger flere billeder fra tidligere år af Pape og de to sammen. Det Konservative Folkeparti oplyser desuden til Ritzau, at profilen tilhører Josue Medina Vásquez.

Josue Medina Vásquez kommer oprindeligt fra Den Dominikanske Republik. Heller ikke her er den 52-årige politikers død gået ubemærket hen.

Det dominikanske medie El Caribe har dedikeret en stor del af forsiden til den danske politiker. Det skriver Ekstra Bladet.

Her beskriver mediet blandt andet forholdet mellem Josue Medina Vásquez og Søren Pape Poulsen og de tilhørende sager, der særligt siden Papes statsministerkandidatur i 2022 fyldte mediebilledet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU