OVERBLIK: Jeppe Søe vil ikke længere være medlem af Moderaterne

5. SEP 2024 • 22:41ERHVERV/POLITIK

Hen over weekenden er sag om dårligt arbejdsmiljø i Moderaterne blusset op. Det er blevet nok for Jeppe Søe.

Den seneste tids beretninger om dårligt arbejdsmiljø i Moderaternes sekretariat er nu blevet nok for medlem af Moderaternes hovedbestyrelse Jeppe Søe.

Han vil nu melde sig ud af Moderaterne. Det siger han torsdag aften ifølge B.T. i mediets podcast Q&Co.

Få et overblik over sagen her:

* Fredag 30. august:

En række nuværende og tidligere ansatte hos Moderaterne har sendt en fem sider lang indberetning til Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø.

Her beskrives et miljø med mobning og sexisme i organisationen. Det skriver B.T., der har fået indblik i indberetningen. Den er blevet sendt 15. august, skriver B.T.

En række personer i toppen af ledelsen bliver nævnt i indberetningen. Blandt andre den nyudnævnte digitaliseringsminister, Caroline Stage Olsen (M).

Desuden nævner B.T., at partisekretær Kirsten Munch Andersen og kommunikationschef Ulla Østergaard er omtalt.

* Lørdag 31. august:

Folketingsmedlem for Moderaterne Karin Liltorp vil have igangsat en undersøgelse af situationen i partiet.

- Vi skal have ryddet op i miseren. Der har været en dårlig stemning og nogle uheldige sager, siger hun til Ritzau.

Kirsten Munch Andersen siger til TV 2, at hun har reageret på de henvendelser, der måtte have været angående arbejdsmiljøet i partiet. Og at hun ikke genkender det billede, som bliver tegnet.

Mandag vil hun mødes med partiets medarbejderudvalg, lyder det.

* Søndag 1. september:

Der skal igangsættes en uvildig undersøgelse af arbejdsmiljøet i Moderaterne, mener folketingsmedlem og medlem af Moderaternes hovedbestyrelse Jeppe Søe.

Han kræver "en uvildig gennemgribende undersøgelse af Moderaterne som arbejdsplads", skriver han i en kommentar til Ritzau.

* Mandag 2. september:

Efter et mere end ni timer langt krisemøde i partiet fortæller partileder Lars Løkke Rasmussen, at Moderaterne skal have hjælp udefra af en erhvervspsykolog, der er ekspert i arbejdsmiljø.

Moderaterne vil også oprette en whistleblowerordning. Partiets sekretariat skal også have besøg af Arbejdstilsynet. Moderaterne har selv taget kontakt til tilsynet, lyder det.

* Tirsdag 3. september:

Den nyudnævnte digitaliseringsminister, Caroline Stage Olsen, undskylder sin rolle vedrørende dårligt arbejdsmiljø i partiet. Det siger hun før et gruppemøde tirsdag.

- Jeg har grebet ind hver gang efter bedste evne, når der har været en situation. Det har tydeligvis ikke været nok. Det kan jeg se på alle de henvendelser, som I har fået. Det er jeg super ked af. Der er ikke nogen, som er mere ked af det end mig, og det er også derfor, at jeg siger et klart undskyld til medarbejderne, siger hun.

Jeppe Søe fastholder, at der skal være en uvildig undersøgelse, og at tilknytningen af en erhvervspsykolog ikke er nok.

- Jeg kræver fortsat, at man også ser tilbage og finder ud af, om alle skal med på den videre rejse. Det tror jeg ikke, at alle skal.

- Derfor må et ansvarligt moderne parti selvfølgelig omgående igangsætte en gennemgribende uvildig undersøgelse af hele partiets arbejdsmiljø og kultur, hvor man i enrum taler med både nuværende og tidligere ansatte, siger Jeppe Søe i en skriftlig kommentar til TV Midtvest.

Løkke bliver adspurgt, om Søe kan blive i partiet, hvis han fastholder sin mening.

- Det er et interessant spørgsmål, siger Løkke og svarer ikke yderligere på det.

Hverken Søe eller Liltorp er mødt op til gruppemødet.

Tirsdag eftermiddag er ansatte i partiet mødtes med fagforbundene Djøf, HK og Dansk Journalistforbund i forbindelse med sagen.

Djøf kan dog hverken løfte sløret for, hvor mange der har deltaget, eller hvad der er blevet sagt på mødet.

* Onsdag 4. september:

Liltorp siger nu, at hun har tillid til den proces, der er sat i gang, selv om hun i weekenden krævede en undersøgelse, uvildig eller intern.

Det siger hun til Ritzau.

- Nu er processen i gang, og jeg har tillid til, at vi får styr på det, siger Liltorp og tilføjer, at hun anser den igangsatte proces som en undersøgelse.

* Torsdag 5. september:

Jeppe Søe vil melde sig ud af Moderaterne. Det fortæller han ifølge B.T. i mediets podcast "Q&Co" med Henrik Qvortrup som vært.

- Jeg trækker mig på baggrund af halvanden uges modbydelighed, og i særdeleshed mod medarbejderne. Det kan jeg selvfølgelig ikke være del af. Det er helt umuligt, siger han i podcasten ifølge avisen.

Formand Lars Løkke Rasmussen er lettet over Jeppe Søes udmeldelse, siger han torsdag aften til TV 2 News.

- Med det forløb, vi senest har oplevet, tror jeg, det forbedrer Moderaternes muligheder for at komme videre på en god måde, siger han.

Ritzau har uden held forsøgt at få en kommentar fra både Moderaternes ledelse og Jeppe Søe selv.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT