Økonom: Møde med Det Hvide Hus er en fjer i Elon Musks hat

29. JAN 2023 • 18:27ERHVERV/POLITIK

Et møde fredag mellem Elon Musk og repræsentanter fra Det Hvide Hus understreger Teslas position, mener økonom.

Et møde mellem Elon Musk og repræsentanter fra den amerikanske regering slår Teslas førende position på markedet for elbiler fast.

Det mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- Det sender et signal om, at hvis man mener det med elbiler alvorligt i USA, så kommer man ikke uden om Elon Musk. Derfor er det en fjer i hatten for Tesla og Elon Musk, siger Per Hansen.

Fredag mødtes Elon Musk med repræsentanter fra den amerikanske regering for at diskutere, hvordan man kan øge elektrificering og antallet af elbiler i USA.

Det siger Karine Jean-Pierre, der er pressesekretær i Det Hvide Hus, fredag ifølge Reuters.

Tesla-chefen mødtes med Mitch Landrieu, der er koordinator for udvikling af infrastruktur og John Podesta, der rådgiver Joe Biden i spørgsmål vedrørende grøn energi.

Det er endnu uvist, om der er kommet noget konkret ud af mødet. Men det signalerer formentlig et tættere samarbejde mellem bilproducenten og Det Hvide Hus, mener Per Hansen.

- Det betyder, at Tesla kommer ind i de rigtig fine kredse. Selv om der findes mange andre store bilproducenter, og flere af dem også har ambitioner om elbiler, er der kun én, når man for alvor vil have noget til at ske hurtigt. Og det er Elon Musk, siger han.

Onsdag offentliggjorde Tesla årsregnskabet for 2022. Her fremgik det, at bilproducenten forventer at levere 1,8 millioner biler i 2023.

Det er 37 procent flere end i 2022 og dermed lavere end selskabets egen målsætning om at øge produktionen med 50 procent om året.

For nylig satte Tesla prisen markant ned på flere modeller. Det var med til at sende aktiekursen i vejret. Siden begyndelsen af januar er kursen steget fra 108,1 dollar til 177,9 dollar fredag.

I løbet af hele 2022 raslede Teslas værdi ellers ned, og samlet set faldt kursen omkring 65 procent.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU