Investorer straffer Bavarian Nordic trods opjustering

27. SEP 2024 • 11:46ERHVERV/POLITIK

Danske Bavarian Nordic opjusterede torsdag sine forventninger til året. Fredag falder selskabets aktie.

Bavarian Nordic falder fredag med over tre procent på børsen, selv om medicinalselskabet opjusterede sine forventninger til året torsdag.

Det kan ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, skyldes, at opjusteringen ikke lever helt op til investorernes forventninger.

- En opjustering er normalt uden en kurseffekt eller sågar med en negativ effekt, hvis opjusteringen ligger under konsensusforventningerne, skriver han i en kommentar.

Torsdag meldte det danske selskab ud, at det regner med en omsætning for hele året på mellem 5,4 og 5,8 milliarder kroner.

Tidligere lød intervallet på mellem 5 og 5,3 milliarder kroner.

Opjusteringen kommer, efter en periode hvor Bavarian Nordic har præsenteret en række aftaler for selskabets vaccine mod mpox.

Senest blev en aftale med FN-organisationen Unicef om levering af en million doser offentliggjort torsdag i en børsmeddelelse.

- Aftalen med Unicef udgør et væsentligt bidrag til de globale bestræbelser på at bekæmpe mpox-udbruddet i Afrika, sagde Bavarian-topchef Paul Chaplin i børsmeddelelsen.

- Og vi er stolte over at bidrage til at gøre vores vaccine hurtigt tilgængelig til at afhjælpe behovet.

Den danske vaccine er blevet særdeles populær, efter at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, for anden gang på to år erklærede global sundhedskrise på grund af sygdommen.

Det skete i august, efter at et udbrud i Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo) havde spredt sig til nabolande.

I Afrika har man bekræftet over 32.000 smittetilfælde, skrev nyhedsbureauet Reuters torsdag.

Virusset kan sprede sig ved tæt kontakt. Sygdommen - tidligere kendt som abekopper - udvikler sig sædvanligvis mildt, men kan i sjældne tilfælde være dødelig.

Den viser sig typisk ved influenzaagtige symptomer som feber, muskelsmerter og hovedpine efterfulgt af udslæt med blærer.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT