Messerschmidt: Mikkel Bjørn har vores DNA tatoveret i hjertet

24. JAN 2023 • 13:12ERHVERV/POLITIK

Mikkel Bjørn er en dygtig debattør, og politisk har han hjertet på det rette sted, siger Messerschmidt.

Dansk Folkeparti tager imod folketingsmedlem Mikkel Bjørn med åbne arme, efter at sidstnævnte tirsdag har meddelt, at han forlader Nye Borgerlige for at slutte sig til DF.

Det gør partiet ifølge partiformand Morten Messerschmidt, fordi Bjørns politiske værdier harmonerer med DF.

- Politisk har Mikkel Bjørn gud, konge og fædreland tatoveret i hjertet. Det er Dansk Folkepartis DNA, så derfor vil han føle sig rigtig godt tilpas hos os, siger Morten Messerschmidt.

Folketingets formand, Søren Gade, bekræfter i Folketingssalen, at Mikkel Bjørn har meddelt ham, at Bjørn fra i dag repræsenterer Dansk Folkeparti.

Med Bjørns partiskifte bliver Dansk Folkeparti større end Nye Borgerlige, som nu blot har fire medlemmer efter at have fået seks ved valget i 2022.

27-årige Mikkel Bjørn er den seneste tid blevet nævnt som en kandidat til formandsposten i Nye Borgerlige, efter at formand Pernille Vermund har sagt, at hun vil trække sig. Der vælges ny formand 7. februar.

Men Bjørn, som kom i Folketinget første gang ved valget i november, har de seneste dage undveget henvendelser om sit mulige kandidatur. Tirsdag meddelte han så på sociale medier, at han forlader Nye Borgerlige.

Han melder sig ind i Dansk Folkeparti, bekræfter DF's formand.

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg har fulgt Mikkel Bjørn i en rum tid. Jeg har bemærket ham som en meget god og dygtig debattør. Han er tydeligt forankret i den nationale sag, siger Messerschmidt.

Dansk Folkepartis stifter og folketingsmedlem Pia Kjærsgaard har tidligere langet særdeles hårdt ud over politikere, som skifter parti.

Det var sidste år, da en hel stribe folketingsmedlemmer forlod Dansk Folkeparti. Messerschmidt mener, at det er en anden sag med Bjørn.

I Messerschmidts udlægning er Mikkel Bjørn blevet presset ud af partiet, fordi han blev tvunget til at stå bag formandskandidat Lars Boje Mathiesen.

Messerschmidt afviser at forholde sig til, om Mikkel Bjørn har ageret forkert eller illoyalt i sit tidligere parti.

- Det kan jeg simpelthen ikke forholde mig til. Jeg kender ikke forholdene, siger han.

Bjørn forlader Nye Borgerliges folketingsgruppe, knap tre måneder efter at han blev medlem af den. Men han er ikke den første til at forlade gruppen i denne valgperiode.

Folketingsmedlem Mette Thiesen forlod partiet efter mindre end en uge efter valget. Det skete efter en sag, hvor Thiesens kæreste ifølge partilederen havde truet en ansat i partiet, og hvor Thiesen og kæresten ikke havde overholdt aftaler.

Mette Thiesen fortalte for nylig til Politiken, at hun har indledt et arbejdsfællesskab med Dansk Folkeparti, så partiet hjælper hende med spørgsmål til Folketinget.

Omvendt vil hun hjælpe DF, når der skal stemmes i salen. Mette Thiesen er velkommen, siger Messerschmidt.

- Ja. Jeg har oplevet Mette Thiesen både før og efter skiftet væk fra Nye Borgerlige som en både dedikeret og oprigtig politiker med hjertet på rette sted.

- Så hvis det kommer dertil, så er hun selvfølgelig velkommen i DF. Til den tid tager vi den snak. Det er ikke noget hastværk her, siger han.

DF-formanden tilføjer dog, at det vigtigste er det politiske samarbejde, og derfor er der ikke noget hastværk. Han er tilfreds med arbejdsfællesskabet.

Der er også tumultariske tider i den politiske ledelse af Nye Borgerlige, hvor både formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen har meddelt, at de vil trække sig fra deres poster.

Der er frist for at melde sig som kandidat tirsdag ved midnat.

Indtil videre er det kendt, at Lars Boje Mathiesen har meldt sig som kandidat.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU