Det konservative bagland mindes Pape på ekstraordinært landsråd

21. APR 2024 • 12:06ERHVERV/POLITIK

Søren Pape Poulsen døde 2. marts, og søndag vælger De Konservative Mona Juul som Papes afløser.

De Konservative har søndag indledt partiets ekstraordinære landsråd i Herning med at mindes den afdøde formand Søren Pape Poulsen.

- Vi skal rejse os igen. Vi skal gå fra sorg til minde, siger Søren Vandsø, De Konservatives generalsekretær, i sin velkomsttale til flere hundrede medlemmer, som er samlet i MCH Herning Kongrescenter.

Efter velkomsten fra Vandsø blev der vist en længere video med Pape, og efterfølgende er der stående ovationer i salen.

Politisk ordfører Mette Abildgaard (K) holder ligeledes tale. Hun siger blandt andet, at der er en tid før og efter Papes død.

Pape blev 52 år. Han døde 2. marts, efter at han dagen før blev ramt af en hjerneblødning ved et møde i partiets hovedbestyrelse.

- Han blev alt for tidligt taget fra os, siger Abildgaard, der selv var til stede, da Pape faldt om på hovedbestyrelsesmødet.

- Du gav os drømmene igen, siger Abildgaard, der henviser til, at gode meningsmålinger forud for folketingsvalget i 2022 trådte frem som statsministerkandidat.

- Det sidste folketingsvalg gik ikke, som vi havde drømt om og håbet på. Men du gav os drømmen. Jeg vil aldrig glemme dig for, at du gav os drømmene igen, tilføjer Abildgaard med henvisning til, at valget gik skidt, at partiet oplevede tilbagegang, og at Pape var langt fra statsministerposten.

Senere søndag bliver Mona Juul valgt som ny konservativ formand.

- Du ville være stolt af Mona, og jeg er sikker på, at du hepper med fra oven, siger Abildgaard til Pape.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, var en god ven af Pape, og hun er også tilstede for at holde en mindetale for Pape.

- Han var uhøjtidelig og bare dejlig. I har mistet en partiformand. Vi er mange, der har mistet en ven, siger Olsen Dyhr.

Den tidligere konservative formand Bendt Bendtsen mener, at eksformænd "skal holde bøtte", men at denne søndag er en undtagelse.

Bendtsen roser blandt andet Papes tid som justitsminister fra 2016 til 2019. Der gennemførte Pape ifølge Bendtsen "bundkonservativ" politik. Der nævnes, at Pape blandt andet fik gjort banden Loyal To Familia ulovlig.

- Vi har ikke kun mistet en ven, men en hædersmand, siger Bendtsen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU