Argentinas præsident aflyser besøg i Danmark efter iransk droneangreb

14. APR 2024 • 17:57ERHVERV/POLITIK

Danmark sælger kampfly til Argentina, mens præsident aflyser rejse til Danmark. Han skulle have prøvet et fly.

Den argentinske præsident, Javier Milei, aflyser sin rejse til Danmark, hvor han blandt andet mandag skulle mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

Det skriver talsmand Manuel Adorni på det sociale medie X.

Den resterende argentinske delegation med forsvarsministeren afholder deres besøg i Danmark som planlagt, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Aflysningen skyldes den eskalerede situation mellem Iran og Israel, hvor sidstnævnte er blevet angrebet af droner og missiler.

- På grund af dagsorden vender præsident Javier Milei tilbage til den argentinske republik og vil ikke være i stand til at gennemføre sin rejse til Danmark, skriver talsmanden.

Præsidenten vender tilbage fra USA til Argentina for at danne en krisekomité i lyset af det skete.

Det ville have været første gang, de to toppolitikere skulle være mødtes.

Besøget skulle have fundet sted i forbindelse med salget af 24 danske F-16-kampfly. Danmark har underskrevet en hensigtserklæring med Argentina om salg af flyene.

Den endelige kontrakt underskrives tirsdag, hvor den argentinske forsvarsminister mødes med forsvarsminister Troels Lund Poulsen på Flyvestation Skrydstrup.

Troels Lund Poulsen har tidligere besøgt Argentina for at underskrive hensigtserklæringen om at sælge de gamle F-16-fly for omkring 2,1 milliarder kroner.

Argentinske medier har skrevet, at Javier Milei har været igennem "en særlig lægeundersøgelse", så han kunne deltage i en prøveflyvning af et F-16.

Javier Milei blev taget i ed sidste år og har siden indledt en række omfattende tiltag for at tøjle landets økonomi.

Javier Milei kom ind i argentinsk politik som en outsider.

Han vandt en klar sejr i landets præsidentvalg efter at have ført valgkamp på løfter om at rette op på økonomien, som er præget af høj statsgæld, omfattende tryk af pengesedler, inflation og underskud på statsbudgettet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU