Aalborg Forsyning vinder voldgiftssag mod russisk kulselskab

23. SEP 2024 • 08:15ERHVERV/POLITIK

Voldgiftsret har givet Aalborg Forsyning medhold i, at et russisk kulselskab var omfattet af EU's sanktioner.

Aalborg Forsyning var i sin gode ret til at annullere en ordre på russisk kul, efter at EU havde indført sanktioner mod en række russiske oligarker.

Det har en international voldgiftsret afgjort, skriver Aalborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Den russiske kulleverandør Siberian Coal Energy Company (Suek), krævede foruden betaling for kulleverancen på 29 millioner kroner også 188 millioner kroner i erstatning fra det nordjyske forsyningsselskab.

Voldgiftsretten har afvist alle krav fra den russiske kulleverandør og givet Aalborg Forsyning medhold i, at selskabet var omfattet af sanktioner.

Sagen omhandlede en leverance af kul, som Aalborg Forsyning bestilte kort inden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022. På det tidspunkt var Suek ejet af den russiske milliardær Andrej Melnitjenko, oplyser Aalborg Forsyning.

Men som følge af Ruslands invasion af Ukraine indførte EU sanktioner mod en række russiske oligarker og erhvervsfolk heriblandt Melnitjenko.

Det betød, at midler tilhørende personer på sanktionslisten eller selskaber, som personerne ejede, blev indefrosset.

Derfor blev Aalborg Forsynings betaling for kulleverancen indefrosset af banken.

Senere valgte forsyningsselskabet af ophæve aftalen om leverancen, da Suek efter Aalborg Forsynings opfattelse var nært knyttet til personer på sanktionslisten.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT