7-Elevens ejer afviser opkøbstilbud på 259 milliarder kroner

6. SEP 2024 • 12:12ERHVERV/POLITIK

Canadisk interesse for at købe 7-Eleven har været kendt i længere tid. Nu er opkøbstilbud blevet afvist.

Der skal punges mere end 39 milliarder dollar - eller 259 milliarder kroner - ud, hvis man vil have overdraget nøglerne til tusindvis af 7-Eleven-butikker.

Det må den canadiske detailkoncern Alimentation Couche-Tard, der blandt andet står bag Circle K-tankstationerne, indse.

Koncernens opkøbstilbud er nemlig blevet afvist af Seven & I, der ejer den velkendte kæde af kiosker. Det skriver Seven & I i en meddelelse på sin hjemmeside fredag.

- Efter en grundig gennemgang af tilbuddet har bestyrelsen enstemmigt konkluderet, at tilbuddet ikke er i aktionærernes bedste interesse, lyder det.

Alimentation Couche-Tards interesse for foretagendet har været kendt i en længere periode. Opkøbstilbuddet blev bekræftet i midten af august.

I den forbindelse valgte Seven & I at nedsætte et udvalg, der skulle kigge tilbuddet igennem for derefter at komme med en anbefaling til bestyrelsen.

Seven & I giver i fredagens meddelelse udtryk for, at firmaet er villig til at indgå i yderligere forhandlinger med canadierne. Men for at trække den japanske koncern til forhandlingsbordet på ny, kræver det tilsyneladende et højere tilbud.

Tidligere har mediet Nikkei skrevet, at dette potentielt kan ende som det største udenlandske opkøb af en japansk virksomhed nogensinde.

Det canadiske opkøbsforsøg skulle være det første af slagsen i Japan, siden landets regering blødgjorde reglerne sidste år. Det har The Guardian tidligere beskrevet.

De nye regler har gjort det sværere for bestyrelser at ignorere uopfordrede købstilbud. Med de tidligere regler var det lettere for topcheferne at blokere tilbud, selv om aktionærerne ønskede at give grønt lys.

7-Eleven-kædens historie, der begyndte i den amerikanske delstat Texas, strækker sig helt tilbage til 1927.

Det var dog først i 1946, at kæden fik sit velkendte navn. Det fik den på grund af sine åbningstider fra klokken 7 om morgenen til klokken 23 om aftenen.

Ifølge AFP findes der mere end 85.000 butikker på verdensplan.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT