Men hvad gør vi ved det?
Ja, nogle ihærdige sjæle engagerer sig i Danmarks største sociale madspildsorganisation, Stop Spild Lokalt, som er drevet af frivillige kræfter, som selv oplyser dagligt at redde flere end 30 tons overskudsmad nationalt set.
Et af de engagerede mennesker i denne indsats er leder for Stop Spild Lokalt Nexø, Dorte Marker, som Bornholms Tidende forleden mødte i den lokale forenings nye lokaler, som den indtog den 1. maj, og som ligger i kælderen på Konservesfabrikken på Stenbrudsvej. Både hun og en håndfuld fra foreningen er mødt op til dagens dont, idet lokalforeningens tidligere lokaler lå på Kuttervej ude på havnen.
Hver dag kører de lokale ildsjæle rundt til en stribe supermarkeder – og også til Svaneke Brød, dog ikke dagligt – og henter overskudsvarer, som er på falderebet til at blive kasseret som for gamle. Dernæst kører de tilbage til lokalerne her på Konservesfabrikken, hvor de sorterer varerne, for nogle af dem er vitterligt lige til at smide, mens andre snildt kan bruges som fødevarer.
Antallet af frivillige ligger aktuelt på 28 i lokalforeningen, oplyser Dorte Marker, som også kan fortælle, at de gennemsnitligt får i omegnen af tre kasser fødevarer plus eventuelt en kasse mælk fra de enkelte butikker.